Liverpool trekt Allen over de streep

Yves Dekoning
| 6 reacties
Liverpool trekt Allen over de streep
Foto: © SC

Liverpool heeft Joe Allen officieel voorgesteld als de tweede aanwinst deze zomer. De 22-jarige middenvelder komt over van Swansea City.

Liverpool FC liet vandaag met Craig Bellamy een speler uit Wales vertrekken en haalde meteen een andere Welshman binnen. De 22-jarige Joseph Michael "Joe" Allen is de tweede aankoop van Brendan Rodgers, eerder haalde hij Fabio Borini naar Liverpool. De transfer hing al enkele weken in de lucht en Allen zat gisteren in de tribunes om LFC aan te moedigen in de Europese partij tegen Gomel.

Vandaag doorliep Allen de medische keuring en werd zo een Liverpoolspeler. Liverpool heeft de transfersom niet bekend gemaakt, maar die zou vijftien miljoen pond bedragen. Allen krijgt bij de Reds het rugnummer 24. De aanvallende middenvelder genoot zijn opleiding bij Swansea en daar brak hij ook door. Hij is al Welsh international en kwam op de Olympische Spelen ook uit voor Team GB.

Volgens Rodgers is Allen de ideale aanwinst voor zijn ploeg. "Joe is een speler van wie het profiel perfect bij deze ploeg past. Zijn balcontrole en dominantie aan de bal zijn cruciaal voor het behalen van succes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties