Wilmots: "Niemand is zeker van zijn plaats"

Robby Morren
Robby Morren
| 75 reacties
Wilmots: "Niemand is zeker van zijn plaats"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Geen enkele Rode Duivel is zeker van een basisplaats. Die boodschap gaf Marc Wilmots woensdagavond mee na de 4-2 overwinning tegen Nederland.

Robby Morren in Brussel

De Rode Duivels zorgden met hun overwinning tegen Oranje voor een euforiegevoel bij de supporters maar de bondscoach houdt beide voeten stevig op de grond. Het is ook hem niet ontgaan dat enkele invallers, waaronder Dries Mertens en Kevin De Bruyne, het uitstekend hebben gedaan.

“Niemand is zeker van zijn plaats, er zijn geen certitudes", benadrukt Wilmots. "Er zijn posities die dubbel en zelfs drie keer bezet zijn. Ik heb nu veel werk, samen met mijn scouts, om te kijken wie de beste vorm te pakken heeft."

De bondscoach was eerlijk en duidelijk in zijn analyse, ook wat betreft de individuele prestaties van enkele Rode Duivels. Zo was hij bijzonder tevreden over het werk dat Defour verrichtte maar gaf hij toe dat Hazard ook wat onder zijn verwachtingen bleef.

Defour
“Steven Defour heeft zijn opdracht perfect uitgevoerd. Hij is nu titularis bij Porto, hij is fit. Hij heeft heel veel kilometers afgelegd. Het is geen geschenk om man tegen man op Sneijder te spelen. Dat betekent daarom nog niet dat Steven de komende wedstrijden zeker zal spelen.”

Hazard
“Eden Hazard kan beter maar dat weet hij ook. Hij heeft enkele goede acties gemaakt maar hij kwam te weinig aan de bal, dat was misschien ook wel onze eigen fout.”

Mertens
“Het rapport over Dries Mertens zijn laatste wedstrijden was niet schitterend. Ik heb tijdens de rust gezegd dat ik op hem rekende, ik ken zijn kwaliteiten. Hij heeft een positief signaal gegeven, hij heeft een doelpunt gemaakt en hij heeft schitterend gespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties