Reactie Iakovenko: "Trainer geeft me vertrouwen"

Iakovenko: "Trainer geeft me vertrouwen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sacha Iakovenko die de winnende treffer maakt voor Anderlecht: een jaar geleden werd het nog algemeen aangenomen dat de Oekraïnse flankspeler verkocht of verhuurd zou worden. Onder John van den Brom is daar opeens geen sprake meer van.

Johan Walckiers in Anderlecht

Iakovenko scoorde de winnende treffer met het hoofd, ook al iets dat nog niet veel gezien is. "Ik ben blij dat ik gescoord heb", lachte Iakovenko. "Maar vooral dat we de drie punten konden pakken. Het was vooral mentaal belangrijk voor woensdag. We hebben nu het vertrouwen dat we nodig hebben."

Voor Iakovenko is er een wereld van verschil onder Jacobs en onder Van den Brom. Die laatste bevestigde zaterdagavond dat Iakovenko onder geen beding weg mag. Hij rekent op de flankspeler voor het hele seizoen. "Dat vertrouwen is heel belangrijk voor mij. De trainer toont het ook. Het is belangrijk voor mij dat ik iets kan doen voor de ploeg."

"Met de vorige trainer was het moeilijk, maar daar wil ik niet meer over praten. Ik ga gewoon mijn best doen. Ik ben altijd dezelfde gebleven", vervolgde hij. "Ik heb veel plezier in de groep."

Het contract van Iakovenko loopt eind dit seizoen af. Toekomstplannen heeft hij echter nog niet en met de directie staat ook nog geen gesprek gepland. "Het belangrijkste is wat er morgen gebeurt en niet wat er binnen een half jaar zal gebeuren", vertelde de man die altijd door de supporters werd gesteund. "Dat zal ik nooit vergeten. De supporters zijn fantastisch. Ik ben heel blij met de steun die ik van hen gekregen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties