Interview Wils (Cercle): "Wil niet vergelijken met Westerlo"

Tomas Taecke
| 17 reacties
Wils (Cercle): "Wil niet vergelijken met Westerlo"
Foto: © SC

Stef Wils had zich de seizoenstart met Cercle Brugge wellicht anders voorgesteld. Na een jaar degradatievoetbal met Westerlo is de verdediger na vijf speeldagen in hetzelfde schuitje beland.

Iedereen weet ondertussen dat Cercle Brugge zijn start behoorlijk gemist heeft. "Het is geen goed moment om slechte dingen te schrijven", waarschuwde Bob Peeters de verzamelde pers in het Jan Breydelstadion, maar veel goeds valt er echter niet te noteren. Stef Wils weet wat het is om onderaan te bengelen, al wil hij de vergelijking met Westerlo zo vroeg op het seizoen - volledig terecht - nog niet maken.

"Het is een vergelijking die je moeilijk kan maken. Wat er vorig jaar gebeurd is, ligt achter mij. Ik wil ook bewust niet gaan vergelijken. Of ik over de nodige ervaring beschik in dat soort situaties? Dat is helemaal niet aan de orde. We zijn amper vijf speeldagen ver".

Wils wil niet doemdenken maar beseft wel dat Cercle zich in een lastig parket bevindt. De vereniging trekt zaterdag naar Waasland-Beveren dat eveneens één luttel punt telt. Als groen-zwart opnieuw faalt, moet het tegen Lokeren en Club Brugge op zoek naar die eerste zege.

"We hebben één op vijftien en moeten dat zo snel mogelijk trachten om te buigen. We bevinden ons in een neerwaartse spiraal: het zal niet makkelijk zijn maar we moeten hier als groep uitkomen".

"De verwachtingen zijn natuurlijk groot, zeker na een seizoen als vorig jaar. De fans verwachten veel en net daarom komt dit zo hard aan. We weten wat ons te doen staat, namelijk zo snel mogelijk punten pakken".

De kern van Cercle ziet er, op het vertrek van smaakmaker Vetokele na, zeker niet verzwakt uit ten opzichte van vorig seizoen. Toch hebben het mooie voetbal en het lef waarmee groen-zwart voor de dag kwam plaats geruimd voor krampachtig en slap samenspel.

"Ik denk dat het vooral tussen de oren zit. We zitten nu ook eenmaal in de hoek waar de klappen vallen en lijken er voorlopig niet uit te geraken. Er is in ieder geval genoeg kwaliteit aanwezig. Eén detail of goede wedstrijd kan meteen alles omdraaien".

Vorige zaterdag moest Stef Wils met Cercle de duimen leggen voor zijn jongere broer Thomas Wils en Lierse.

"We hebben elkaar voor de partij in de spelerstunnel succes gewenst. Eerder hadden we elkaar ook op woensdag al gezien, maar toen hebben we het niet echt over de partij gehad. We wonen in hetzelfde dorp en speelden grotendeels voor dezelfde clubs. Bij Lierse en Westerlo doorliepen we samen de jeugdreeksen, al maakten we deel uit van een andere leeftijdscategorie".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties