Peter Vandenbempt ziet dat er meer aan de hand is bij KRC Genk: "Ik heb de indruk dat dat op dit moment toch een groot probleem is"

Peter Vandenbempt ziet dat er meer aan de hand is bij KRC Genk: "Ik heb de indruk dat dat op dit moment toch een groot probleem is"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Bij KRC Genk is coach Wouter Vrancken onlangs vertrokken. Hij had zijn zinnen gezet op een overstap naar KAA Gent. Best lastig voor de club, midden in de strijd om een Europees ticket.

Dit was niet het afscheid dat de meeste Genk-fans zich hadden ingebeeld. Ook Peter Vandenbempt zag dat het echt niet liep zoals gepland bij Racing Genk.

"Wat er bij Genk gebeurt, vind ik een zeer pijnlijk verhaal", begint hij volgens Sporza. "Met een bijzonder "unhappy end". Vorig jaar zijn ze nog op een paar seconden van de titel gestrand."

"Het had van de twee kanten veel beter en veel eerder opgelost moeten worden want dat Wouter Vrancken en Racing Genk niet meer met elkaar konden samenwerken, dat was al een paar maanden duidelijk. Zelfs voor de buitenwereld."

"Ze waren alsmaar meer ontevreden geworden over elkaar. Een beetje zoals Antwerp en Mark van Bommel. Racing Genk wilde helemaal niet doorgaan met Vrancken, maar door de uitgelekte contacten met AA Gent zat de club in een ideale positie om zelfs nog tegen betaling van zijn trainer verlost te raken. In plaats van er zelf voor te moeten betalen", gaat hij verder.

"Voor Vrancken zijn er de voorbije maanden te veel zaken gebeurd achter zijn rug om om nog voort te kunnen werken. Het vertrouwen was naar zijn gevoel onherstelbaar geschonden. En de communicatie van technisch directeur Dimitri De Condé voor de match tegen Anderlecht heeft veel kwaad bloed gezet. Voor het kamp-Vrancken was die hypocriet."

KRC Genk kende het laatste jaar enorm veel tegenslagen. Op enkele minuten van de titel stranden, de bekeruitschakeling tegen KV Oostende, het Europees voetbal dat op niet veel uitdraaide dit seizoen... Maar intern lijken de zaken dus ook niet volledig op orde. Vandenbempt denkt dat ze in Limburg best even in de spiegel kijken.

"Als het tussenseizoen aanbreekt, is het voor de club misschien het moment om de interne werking eens tegen het licht te houden, om de violen gelijk te stemmen zodanig dat iedereen weer op dezelfde lijn zit. Ik heb de indruk dat dat op dit moment toch een groot probleem is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties