Berbatov: "Ferguson heeft mijn respect verloren"

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Berbatov: "Ferguson heeft mijn respect verloren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aanvaller Dimitar Berbatov zegt dat hij zijn respect verloren heeft voor United-manager Sir Alex Ferguson. Berbatov kon in zijn tijd op Old Trafford amper op een basisplaats plaats rekenen, ondanks de hoeveelheid goals die hij elk seizoen wist te maken.

Met de komst van Robin Van Persie zou Berbatov nog vaker op de bank belanden. Daarom besloot hij nog net op tijd om de overstap naar Fulham te maken. Nochtans maakte hij sinds zijn overstap van Tottenham in 2008, indruk in Manchester. In het seizoen 2010-2011 eindigde hij als topscorer.

In de Champions League-finale van 2011 tegen FC Barcelona haalde hij de selectie niet eens. Nu geeft de aanvaller toe dat hij niet gelukkig was op Old Trafford. “De manier waarop ik behandeld werd, verdiende ik niet. Zeker 10 of 15 keer heb ik aan de coach gevraagd of hij me nodig heeft. Elke keer antwoordde hij dat ik een belangrijke speler was en de club niet mocht verlaten”, aldus de Bulgaar.

“Misschien had ik al moeten vertrekken toen ‘Fergie’ besloot om me niet te betrekken bij de Champions League-finale in 2011. Ik weet dat hij de baas is, maar hij heeft mijn respect verloren door de manier waarop hij me behandelde”, is Berbatov hard. “Zijn manier van spelen veranderde. Er kwam meer snelheid en daar ben ik niet goed in. Ik hou de bal liever bij.”

“Toch heb ik geen spijt van mijn tijd bij United. Ik speelde misschien niet veel, maar ik scoorde veel en eindigde een keer als topschutter in de competitie. Niet slecht, vind ik”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties