"Meegeleefd met de Rode Duivels"

Tomas Taecke
| 26 reacties
"Meegeleefd met de Rode Duivels"
Foto: © SC

Georges Leekens hervat morgen samen met Club Brugge de JPL met de verraderlijke uitwedstrijd in Kortrijk. De gewezen bondscoach liet zich op de persconferentie uit over de Rode Duivels, het blessureleed bij Club en de round-up die in de bestuurskamer gemaakt werd.

Tomas Taecke in Brugge

Een uitwedstrijd in Kortrijk. Toegegeven, er zijn leukere affiches om na de interlandbreak te hervatten. Toch is Leekens hoopvol gestemd wanneer de leider straks op de Groeningekouter de kloof van vier punten minstens wil behouden.

"Ik ken KV Kortrijk natuurlijk goed", opende de coach van Club die twee periodes aan de slag was bij de Kerels. "Ik heb er veel plezier beleefd en kende er goede resultaten en een dito atmosfeer. Kortrijk is in enkele jaren tijd uit een zowel sportief als financieel dal geklauterd en heeft ondertussen een stevige reputatie opgebouwd. Ze brengen goed voetbal en hebben een schitterende thuisreputatie en publiek. Vorig seizoen ging Club er tweemaal onderuit: een gewaarschuwd man is er twee waard".

Naast de langdurig geblesseerde Zimling en Larsen, zijn ook Blondel, Meunier, Jorgensen en Refaelov twijfelachtig. Club sukkelt al het hele seizoen met blessures waar Leekens uiteraard hard van baalt.

"We missen heel wat spelers die in de centrale as eigenlijk onmisbaar zijn. Uiteindelijk is elke speler belangrijk, maar ik zou toch graag kunnen zeggen dat er slechts één iemand buiten strijd is. Het is ook kort dag: enkele jongens zijn pas vannacht teruggekeerd na de interlands. De match op vrijdag komt te vroeg, maar daar heeft de Kalendercommissie weinig rekening mee gehouden".

Eén van de jongens die er na zeven dagen afwezigheid wel opnieuw bijloopt, is Vadis Odjidja. De middenvelder was dicht bij het Engelse Everton, maar hervatte deze week uiteindelijk bij blauw-zwart.

"Vadis is nog steeds bij ons en daarmee is dat hoofdstuk afgesloten. Hij heeft inderdaad een week niet meegetraind, maar wel een eigen programma goed afgewerkt. In het leven moet je soms een bladzijde kunnen omslaan, dat is ook een kunst. Of dit nu vervelend is of niet, de FIFA heeft een beslissing genomen waar we niet tegen kunnen inbrengen".

"Dat de voorzitter en Club Brugge bereid zijn om aan een uitgaande transfer mee te werken, is gebleken. Wij proberen een open en positief klimaat rond deze Club te creëren. Joseph Akpala bracht de zon in de groep en dat heeft hem uiteindelijk een mooi contract in Bremen opgeleverd".

Dat iedereen zich in zijn sas voelt in het Jan Breydelstadion, is heel belangrijk voor Club Brugge en zijn management. Uit de round up, die Leekens samen met Mannaert en Verhaeghe na drie maanden heeft gemaakt, bleek dit ook één van de voornaamste zaken te zijn.

"Na drie maanden kunnen we concluderen dat we -na een chaotische voorbereiding- op de goede weg zijn. We proberen ons ding te doen en ons daarbij te amuseren. Club Brugge moet een 'blije' club zijn waar het plezant vertoeven is en waar iedereen, no sweat no glory, hard werkt. Het is goed dat we eens verliezen en ontgoocheld zijn, maar we moeten deze huidige spirit behouden. Ik heb samen met de voorzitter geconstateerd dat wie positief in het leven staat ook vaak een tikkeltje geluk heeft. Terwijl dat wie doemdenkt en negatief is vaak een zwaardere en negatieve druk voelt".

Eén van de jongens die zich duidelijk goed in zijn vel voelt is Carlos Bacca. De Colombiaan zat tijdens de eerste wedstrijden nog in de tribune, maar is ondertussen één van de sensaties van dit Club.

"Bacca beleeft terug plezier, dat zie je zo. Wanneer je als speler van Zuid-Amerika komt, moet je een hele aanpassing ondergaan. Matias Suarez had bij Anderlecht ook wat tijd nodig. Geleidelijk aan is Carlos in het elftal gekomen. Nu is het aan hem om dit niveau vast te houden. Hij werkt keihard. Tegen Standard zag ik hem enkele keren als rechtsachter opereren. Nu beseft hij dat hij ook andere taken heeft naast scoren alleen".

Net als het gros van de Belgische voetbalfans was ook Leekens een aandachtig toeschouwer tijdens België-Kroatië. De gewezen bondscoach zat tijdens de kwalificatiewedstrijd negentig minuten lang op het puntje van zijn stoel.

"Ik betrapte mezelf erop dat ik de bal vanuit de zetel eigenhandig in doel probeerde te werken. Ik ben nu opnieuw fan van de Rode Duivels, zoals de meeste Belgen. Ik ben ook fier en tevreden met de twee resultaten. Ondanks de moeilijke momenten heb ik altijd in deze spelersgroep geloofd. Gezien het programma en de teams in de poule, ben ik ervan overtuigd dat we ons zullen kwalificeren voor het WK. De huidige gang van zaken is ook goed voor ons en voor andere Belgische clubs. Bij Club Brugge leeft iedereen mee en hebben we met respect gekeken en gesproken over ons nationaal elftal", aldus Georges Leekens.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties