Anderlecht kon nog nooit winnen van AC Milan

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Anderlecht kon nog nooit winnen van AC Milan
Foto: © SC

Dinsdagavond neemt Anderlecht het op tegen AC Milan in het San Siro. Milan kende geen al te beste competitiestart en Anderlecht hoopt dus om punten te rapen tegen de Italianen. Maar als we de statistieken in het Nieuwsblad mogen geloven, maken de Brusselaars weinig kans.

Het is de vierde keer dat beide ploegen elkaar treffen in de Champions League. Nog nooit heeft Milan verloren van de Belgische landskampioen. Sterker nog, Anderlecht kon slechts 1x scoren tegen de Italianen.

In het seizoen 1993-1994 eindigden beide wedstrijden op een 0-0 gelijkspel. In 2006-2007 wonnen de Rossoneri met 0-1 in het Constant Vandenstockstadion. In het San Siro werd het 4-1.

Een ander cijfer dat tegen Anderlecht spreekt, is dat ze van hun laatste 19 Champions Leaguewedstrijden slechts eenmaal konden winnen. Dat was tegen Real Betis.

Als we de geschiedenis mogen geloven ziet het er niet goed uit voor Paars-Wit, maar daar kan dit jaar verandering in komen. AC Milan zag heel wat sterkhouders vertrekken en kende geen al te beste seizoenstart. Het is dus het ideale moment om toe te slaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties