Carl Hoefkens geeft kapiteinsband af

Koen Schaaphok
| 144 reacties
Carl Hoefkens geeft kapiteinsband af
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge-kapitein Carl Hoefkens heeft op de website van de club openlijk spijt betuigd voor het voorval na afloop van de Brugse derby. Namens alle spelers biedt de kapitein zijn excuses aan en belooft hij een donatie aan de supporters. Ook staat hij zijn kapiteinsband af,

Het bleef een pijnlijk zicht na afloop van de Brugse derby. Ondanks de fraaie 4-0 overwinning ging menig Club-supporter teleurgesteld naar huis. Omdat de spelers niet opgezet waren met kritische supporters na afloop van de Europa League-wedstrijd Bordeaux-Club Brugge, besloten ze het publiek niet te groeten. Dit tot grote woede van de supporters. Georges Leekens en Vincent Mannaert lieten na de wedstrijd weten dat er gevolgen zouden zijn voor de spelersgroep.

Vanmiddag plaatste de club een filmpje op de website. Hierin betuigt Carl Hoefkens, kapitein van het eerste elftal, zijn spijt namens de spelers. “Beste Clubsupporters. Eerst en vooral wil ik onze welgemeende excuses aanbieden in naam van de spelersgroep naar aanleiding van wat er gisteren is gebeurd. Het was heel spijtig na de ongelofelijke wedstrijd tegen Cercle Brugge. Een 4-0 zege, een fantastische sfeer en alles was zoals het moest zijn. Toch is iedereen met een wrang gevoel naar huis gegaan en dat is heel spijtig. Onze reactie op enkelen in Bordeaux was volledig fout. Daarom gaan we als spelers iets doen naar de supportersfederatie en Blue Army.”, aldus Hoefkens, die een compensatie belooft aan de supporters. “We gaan een donatie geven om hen te laten doen waar ze goed in zijn en wat ze tot hiertoe al fantastisch hebben gedaan.”

Nadat hij nog eens het belang benadrukte van een trouwe supportersaanhang en met complimentjes strooide, deed de kapitein een opvallende aankondiging. “Ook neem ik hierin mijn verantwoordelijkheid en sta ik mijn kapiteinsband af. Iedereen die mij kent weet hoe belangrijk die band voor mij is en wat voor een eer het voor mij is om kapitein te mogen zijn van Club Brugge. Daarom hoop ik dat iedereen beseft hoe hard ik hiermee zit. Hopelijk kunnen we in de toekomst een ongelofelijke band smeden en de sfeer nog beter maken. Dankuwel en hopelijk aanvaarden jullie deze excuses.”, besluit de ex-kapitein van Club Brugge.

Onder het filmpje plaatste de club eveneens een reactie namens het bestuur, bij monde van Vincent Mannaert. “Als Club aanvaarden we deze verontschuldigingen. Na de ongepaste reactie van de spelers gisteren was dit nodig. De supporters hebben het recht om ontevreden te zijn, spelers moeten daarmee kunnen omgaan.  Wat ons betreft kunnen we dit nu afsluiten, niet vergeten, want dit blijft een les voor alle spelers van Club Brugge naar de toekomst toe. Club-fans verdienen altijd respect. Vanaf nu sluiten we de rangen en richten we de focus op het sportieve.

Carl Hoefkens excuseert zich bij Club-fans (24 sept 2012) from Club Brugge on Vimeo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties