Interview Been: "Het is allemaal heel positief op dit moment"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Been: "Het is allemaal heel positief op dit moment"
Foto: © SC

Mario Been is tevreden met het parcours dat Genk tot dusver aflegde, al geeft hij toe dat zijn team enkele keren onnodig een voorsprong uit handen gaf.

Robby Morren in Genk

"We zijn op dit moment nog ongeslagen in de competitie, we zijn goed begonnen in Europa en we hebben het eerste obstakel in de beker goed doorstaan. Je kan dus zeggen dat het op dit moment heel positief is. Al met al denk ik dat wij nu heel tevreden mogen zijn. Iedereen weet hoe snel het ook weer anders kan zijn, dus laten we allemaal de voeten op de grond houden en heel hard werken."

Genk gaf tegen Lierse, Cercle, OHL en Charleroi telkens een voorsprong uit handen. "Daar moeten we aan werken. We zijn altijd vrij aanvallend ingesteld en er zijn punten weggegeven die we eigenlijk niet hadden mogen verliezen. Op het einde van de rit sta je toch waar je moet staan want tegen Charleroi hadden we eigenlijk de 3 punten niet verdiend en Anderlecht uit had anders kunnen aflopen. Daartegenover staat dat we tegen Cercle en OHL hadden moeten winnen." 

"Er zal nu best wel wat teleurstelling zijn bij sommige spelers."

Been bracht een quasi volledig nieuw elftal op de mat tegen Union en die jongens hebben het uistekend gedaan. Genk won met 0-6. De Nederlander weet dat hij nu een hele brede kern heeft en spelers moet teleurstellen. Zo zitten Barda en Kennedy niet eens in de selectie tegen KV Mechelen.

"We hebben 25 fitte spelers. De ingesteldheid van de spelers die tegen Union speelden, was uitstekend. De plaatsen zijn duur en de spelers die de kans kregen om zich te tonen deden dat op een positieve manier. Ze hebben het heel volwassen opgepakt. Ik heb gezien dat de hele groep hongerig is."

"We hebben nu nogal wat keuze en dat is vaak het allermoeilijkste. Er zal best wel wat teleurstelling zijn bij sommige spelers. Iedereen moet hard blijven werken en het op de momenten die je krijgt het zo goed mogelijk proberen te doen."

KV Mechelen
Mario Been weet dat KV Mechelen opnieuw een moeilijke tegenstander wordt. "KV Mechelen is een ploeg die op dit moment enorm veel vertrouwen heeft. Het is een goede ploeg, een uitgebalanceerd team dat al lang met mekaar speelt buiten het feit dat er een nieuwe trainer is. Hij heeft wat mensen uit het Nederlandse circuit meegenomen maar wij hebben daar de beste weggehaald", grapte de coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties