Buysse: "Frustratie was heel groot"

Tomas Taecke
| 9 reacties
Buysse: "Frustratie was heel groot"
Foto: © SC

In een gesprek met Bart Buysse vertelt de linksachter van blauw- zwart over de minder voorspoedige start bij de club van zijn hart en zijn debuutwedstrijden die de afgelopen week veel hebben goedgemaakt. "Op een gegeven moment was ik echt op", zegt de Beernemnaar over de afgesloten na

Tomas Taecke in Brugge

Bart Buysse werd deze zomer als alternatief voor de geblesseerde vleugelverdediger Fredrik Stenman terug naar Brugge gehaald. Na omwegen via Waregem en Enschede kwam de linksbenige verdediger terug thuis in het Jan Breydelstadion, waar hij zijn jeugdopleiding destijds genoot. Buysse kwam tot vorige zondag niet van de bank maar werd tijdens de Brugse derby en de bekerwedstrijd tegen KVW Zaventem uiteindelijk toch naar voor geschoven door coach Georges Leekens.

"Ik heb er lang moeten op wachten maar heb nu uiteindelijk toch mijn kans gekregen", steekt Buysse van wal. "De trainer beslist en blijkbaar was ik er nu wel klaar voor. In de derby hebben we het als team goed gedaan en over mijn eigen prestatie was ik ook heel tevreden".

Buysse kwam in de voorbereiding steevast aan spelen toe, tot hij door de komst van Jim Larsen naar de bank verwezen werd. Figueras nam tijdens de Brugse Metten tegen Dortmund plaats op links en zo bleef dat tot afgelopen zondag. Eén keer mocht ook Tom Hogli als linksachter fungeren, wat bij Buysse niet echt in goede aarde viel.

"Je begrijpt de keuze van de trainer niet maar je moet je erbij neerleggen. Ik raakte meer en meer gefrustreerd en wist niet waarom ik niet mocht spelen. Er is nooit iets gebeurd tussen de trainer en mij en ik denk ook niet dat ik iets verkeerd heb gedaan. Ik kon er niet echt iets achter zoeken, dus deed ik dat ook niet".

"We hebben samen gezeten, maar een echte reden voor mijn bankzitten was er niet. Hij zei dat ik er niet klaar voor was. Later hebben we een volwassen discussie gevoerd, dat was een goed gesprek. Ik heb de coach verteld hoe ik het zag en omgekeerd heeft hij ook zijn visie gegeven. Dat luchtte uiteindelijk wel op, want op een gegeven moment was ik echt helemaal leeg".

Buysse erkent dat hij met een achterstand aan de voorbereiding is begonnen, maar weet evenzeer dat hij bij de competitiestart stilaan naar zijn beste vorm aan het toegroeien was. Met lede ogen zag de West-Vlaming toe wanneer Jordi Figueras tegen zijn natuur in elke week als linksachter mocht opdraven.

"Ik was me ervan bewust dat ik de voorbereiding met een achterstand begon. Dat Figueras op links aan het seizoen startte, verstond ik toen ook. De coach zei dat het nog niet goed klikte, dat Figueras de jongens bijvoorbeeld beter kende. De teamprestaties waren tot dusver ook goed: dan kan ik begrijpen dat de trainer niets aan zijn verdediging wil veranderen".

Het jeugdproduct van Club viel zowel bij Zulte Waregem als FC Twente geregeld naast het elftal. Ondanks die ervaring was het voor Buysse toch bijzonder moeilijk om zich neer te leggen bij zijn bankzittersstatuut.

"Ik heb veel op de bank gezeten en weet hoe ik ermee moet omgaan. Je probeert vertrouwen te putten uit andere dingen. Ik heb met veel mensen gepraat, extra trainingen afgewerkt en ook met andere zaken naast het voetbal bezig geweest. Nu hoop ik dat ik mag blijven spelen. Als je goed speelt, ga je er doorgaans niet uit".

Met de Vlaamse strijd tegen AA Gent in het verschiet wil Buysse de nare periode nu definitief achter zich laten en de focus opnieuw naar de wedstrijden verleggen.

"We zijn grote mensen, dit moet ik nu achter mij laten. Ik wil nu bezig zijn met de matchen en het recupereren tussen die wedstrijden. Ik denk dat ik zelf heb afgedwongen dat ik nu in de ploeg sta. De druk van buitenaf was groot, maar daar heb ik mij nooit mee bezig gehouden. Wanneer Club Brugge op mij rekent, zal ik er ongetwijfeld staan", aldus Bart Buysse.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties