Dembélé: "Bijna Belgische Premier League!"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Dembélé: "Bijna Belgische Premier League!"
Foto: © SC

De voorbije zomer trokken er heel wat landgenoten naar Engeland. Dat is ook Moussa Dembélé niet ontgaan. "Het wordt stilaan de Belgische Premier League", lacht hij.

“Ik ben trots dat er zoveel Belgen in Engeland spelen. We hebben een geweldige generatie van jonge spelers, wat bewijst dat de jeugdopleiding in België uitstekend is”, steekt de middenvelder van wal. “De grote stroom naar Engeland is positief voor het Belgisch voetbal. Vorig seizoen zei ik het nog tegen vrienden: ‘Ik hoop dat alle spelers van de nationale ploeg naar hier komen, want hier maak je het meeste vooruitgang.’”

Wil om te winnen

Vertonghen, Benteke, Mirallas en Hazard maakten de oversteek naar de Premier League. “Dat versterkt ook de wil om te winnen, want bijna elke week spelen we wel tegen een landgenoot”, aldus Dembélé. “Marouane en Eden zijn mijn vrienden en het zal moeilijk zijn om tegen hen te spelen. Anderzijds is het een goede ervaring om zulke wedstrijden te winnen.”

Rode Duivels

Ook ziet de Wilrijkenaar positieve ontwikkelingen bij de Rode Duivels. “We hebben een goede ploeg. Als iedereen geconcentreerd is en hard werkt, dan kunnen we mooie dingen realiseren”, voegt Moussa toe. “De opwinding rond de selectie is enorm groot en de mensen verwachten veel van ons. Geef ons nog een beetje tijd, dan komen die mooie dingen wel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties