Hart: "Rooney verdient aanvoerdersband"

Hart: "Rooney verdient aanvoerdersband"
Foto: © SC

De Engelse bondscoach Roy Hodgson moet een derde aanvoerder aanwijzen voor het duel met San Marino vrijdag. Manchester City-doelman kent iemand die in zijn ogen de band verdient: Wayne Rooney.

Eerste captain Steven Gerrard is geschorst voor de WK-kwalificatiewedstrijd, terwijl zijn back-up Frank Lampard waarschijnlijk niet fit genoeg is om aan de start te verschijnen. John Terry heeft eveneens het profiel om kapitein van de Engelse ploeg te zijn, maar hij heeft laten weten niet meer voor de Three Lions uit te komen. Als het aan Manchester City-doelman Joe Hart ligt, krijgt Wayne Rooney de aanvoerdersband om zijn arm geschoven. Dat Rooney toevallig de sterspeler van eeuwige rivaal Manchester United is, maakt voor Hart even niet uit.

"Ik heb geen idee wie de nieuwe aanvoerder wordt, maar ik ben er vrij zeker van dat Rooney de band krijgt. Hij is onze ster met tien miljoen interlands op een leeftijd van 26 jaar. Ik kan mij zo voorstellen dat hij eerder in aanmerking komt dan ik", aldus Hart aan het Engelse Sporting Life.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties