Benteke: "Al veel geleerd in Premier League"

Christophe van den Boom
| 7 reacties
Benteke: "Al veel geleerd in Premier League"
Foto: © SC

Christian Benteke bewees vrijdag dat hij ook bij de Rode Duivels doelpunten kan maken. De spits van Aston Villa kopt een voorzet van Kevin De Bruyne tegen de netten. Het was een beetje een Genks doelpunt, want nog niet zo lang geleden speelden de twee samen bij Racing Genk.

“Het is altijd leuk om met Kevin te spelen. Iedereen kent zijn vista. Mijn doelpunt doet me denken aan mijn goal tegen Club Brugge, toen ook na een voorzet op rechts van Kevin”, haalt hij zich voor de geest in Het Nieuwsblad

De aanvaller komt dit seizoen uit voor Aston Villa in de Premier League. “Ik heb op dat niveau al veel geleerd. Bij de Duivels geeft de bondscoach me dan weer veel vertrouwen en je weet hoe belangrijk dat is voor een jonge speler. Daarnaast had Kompany me ingefluisterd dat Nastasic, zijn ploegmaat bij Manchester City, het moeilijk heeft als er veel ruimte is. Daarom zocht ik vaak de diepte op. Zulke tips zijn nuttig”, vertelt Benteke.

De kans is heel groot dat hij ook tegen Schotland opnieuw in de basis staat, maar daar wil hij nog niet aan denken. “De trainer heeft veel opties voor de basiself. Het volstaat om te kijken naar de bank en ik denk dat het voor de bondscoach soms heel moeilijk is. Winnen in Servië was slechts de helft van het werk, het zou stom zijn om tegen Schotland punten te laten liggen”, besluit de spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties