Interview Cornelis: "Spelersgroep wou doorgaan met Bob"

Tomas Taecke
| 8 reacties
Cornelis: "Spelersgroep wou doorgaan met Bob"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Na de nederlaag op Sclessin heeft het bestuur van Cercle Brugge zaterdagmorgen besloten om hoofdtrainer Bob Peeters na de vier op 36 te ontslaan. De spelersgroep betreurt deze uitkomst, maar is tevens begripvol voor de moeilijke beslissing die het bestuur heeft genomen.

Tomas Taecke in Brugge

Daags na de 2-1-nederlaag in Luik maakte Cercle Brugge wereldkundig dat Bob Peeters niet langer als hoofdtrainer aan de slag blijft van de vereniging. Na de ontluisterende reeks resultaten was groen-zwart genoodzaakt afstand te doen van de sympathieke coach, die bij iedereen die met Cercle begaan is hoog aangeschreven stond. Zaterdagochtend verzamelde de spelersgroep aan de groen-zwarte zijde van het Jan Breydelstadion waar het nieuws hen ook gemeld werd. Voetbalkrant sprak met Hans Cornelis, die de beslissing van het bestuur enigszins wel kan begrijpen.

"Ik was geschrokken toen ik het nieuws vernam en denk dat dit bij de meeste mensen wel het geval is", weet de aanvoerder. "We moeten wel eerlijk zijn: na een vier op 36 mag je in het voetbal een reactie verwachten. Ik ben heel begripvol voor het bestuur, want de situatie van de laatste weken of maanden was voor hen allesbehalve eenvoudig. Werkelijk iedereen kon het uitstekend vinden met Bob, maar na deze reeks is het ontslag ergens wel te rechtvaardigen. De trainer besefte zelf ook dat de situatie een beetje onhoudbaar aan het worden was".

Meer verrassend dan het ontslag is misschien het moment waarop de beslissing is genomen. Cercle faalde dit seizoen al vaker dan hen lief was, maar een nederlaag op Sclessin is toch niet onoverkomelijk.

"Misschien had het bestuur deze beslissing al vroeger genomen, dat weten we niet. Als spelersgroep steken wij zeker de hand in eigen boezem, maar in de voetballerij is het zo dat de trainer vaak de dupe is van de slechte resultaten".

Vaak gaat een ontslag gepaard met een daaropvolgend schokeffect en navenante resultaten…

"Dat zal moeten blijken uit de volgende wedstrijden tegen Beerschot en Bergen. Standard zette ook zijn trainer op straat, maar speelde volgens mij behoorlijk krampachtig. Misschien had dit ook wel iets met het publiek te maken. Als we in de komende twee wedstrijden vier of zes punten halen, kunnen we wel spreken van een schokeffect".

Hadden jullie deze malaise onder Peeters nog overkomen?

"Het is zo dat de spelersgroep en technische staf er altijd alles aan gedaan hebben. Het lukte ons gewoon niet. Ik heb nooit het gevoel gehad dat er ook maar één speler niet langer in Bob geloofde. Deze spelersgroep wou echt doorgaan met de trainer".

Assistent-coach Lorenzo Staelens neemt het roer voorlopig over. Is hij één van de kandidaten om Bob Peeters als hoofdtrainer op te volgen?

"Ik weet niet waar het bestuur op dit moment aan denkt. Staelens is wel een hulptrainer die in ieder geval nooit aan de poten van de stoel van de hoofdtrainer zaagt, want dat heb je weleens. Hij krijgt nu wel een bepaalde kans, maar ik weet niet wat zijn ambities zijn. In de komende wedstrijden kan hij zich tonen als hoofdtrainer. Hij heeft genoeg ervaring in het voetbal en je weet maar nooit", aldus Hans Cornelis.

Komende woensdag ontvangt Cercle Brugge in het eigen Jan Breydelstadion Beerschot. Enkele dagen later gaan de Bruggelingen op bezoek bij Bergen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties