Interview Cercle: "Spelers ontslaan onmogelijk"

Tomas Taecke
| 10 reacties
Cercle: "Spelers ontslaan onmogelijk"
Foto: © SC

Enkele uren na het ontslag van Bob Peeters sprak Voetbalkrant.com met Cercle-verdediger Anthony Portier. De West-Vlaming voelt zich mede verantwoordelijk voor het ontslag van de hoofdtrainer maar weet ook dat de spelersgroep moeilijk op de stenen gegooid kan worden.

Tomas Taecke in Brugge

Net als het gros van de Cercle-familie reageerde Anthony Portier in eerste instantie verontwaardigd toen het Cercle-bestuur op zaterdagmorgen melding maakte van het ontslag van Bob Peeters. De Antwerpse coach gaf de Oostendenaar altijd veel vertrouwen waardoor ook Portier het verbreken van de samenwerking spijtig vindt.

"Het is altijd een beetje schrikken wanneer je trainer op straat wordt gezet", reageerde Portier kort na het ontslag van 'Bob'. "Dan komt er een nieuwe coach en gelden er opnieuw andere wetten. Het zal weer wennen worden".

"Ik vond het moment ietwat raar, want op Standard is het niet evident om een resultaat neer te zetten. En eigenlijk hebben we het daar helemaal niet slecht gedaan. Natuurlijk staan we daar onderaan met vier op 36 en moet er vroeg of laat wel eens iets gebeuren".

"We moeten vooruit en dan kan een andere aanpak misschien wel helpen. Wel is het zo dat de spelersgroep op zijn minst evenveel schuld treft, maar het bestuur kan moeilijk de hele selectie op straat zetten. In deze omstandigheden is de trainer altijd de kop van jut".

"We pakken simpelweg geen punten. Nu zal moeten blijken of dat met een andere trainer wel lukt. De groep hangt nog steeds goed aaneen. Samen moeten we naar een oplossing zoeken, maar dat doen we eigenlijk al heel het seizoen. Tegen Beerschot moeten we voluit voor de zege gaan, hoe moeilijk het ook zal worden. Als we drie punten kunnen pakken is het alvast een goed begin".

"Of Lorenzo Staelens hoofdtrainer kan worden? Ik heb niet echt zicht op zijn ambitie, maar weet wel dat hij een uitstekende hulptrainer is. Ik denk dat hij liever zelf geen eindbeslissingen neemt maar zich eerder bezighoudt met het analyseren van tegenstanders en het assisteren van de hoofdtrainer. We zullen er voorlopig in ieder geval samen met hem alles aan doen om dit tij te keren", aldus Anthony Portier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties