Moeizame overwinningen voor Nederlandse topclubs

In de Nederlandse Eredivisie kwamen de toppers zondag ook in actie. De meeste aandacht ging uit naar de Klassieker tussen Feyenoord en landskampioen Ajax, maar ook de andere titelkandidaten moesten aan de bak.

PEC Zwolle – PSV: 1-2

In Zwolle heeft het PSV van Dries Mertens, ondanks de overwinning, geen goede beurt gemaakt. Na een slaapwekkende eerste helft was het zelfs promovendus dat via aanvoerder Joey van den Bergh en een gelukkige hoekschop op voorsprong kwam. Het was een kwartier voor tijd onze landgenoot Timothy Derijck die de score weer gelijk zette met een simpele kopbal. Jurgen Locadia zorgde vier minuten voor tijd uiteindelijk voor de beslissende treffer. Een onverdiende maar handige zege voor de Eindhovenaren.

Vitesse – AZ : 1-2

In Arnhem stond er een fraai duel op het programma. Het nog ongeslagen Vitesse tegen AZ, lange tijd favoriet voor de titel vorig seizoen. Vitesse toonde gedurende de wedstrijd echter weinig strijdvermogen voorin. Op een paar mogelijkheden na, was het voornamelijk AZ dat controleerde. Dat resulteerde snel voor de 1-0 namens Roy Beerens. In de tweede helft kwam Vitesse nog op gelijke hoogte, dankzij een fraaie knal van ‘supertalent’ Marco Van Ginkel maar AZ trok enkele minuten voor tijd aan het langste eind. Een lichtpuntje voor de Alkmaarders na een zware serie nederlagen.

RKC Waalwijk – FC Twente

Koploper FC Twente won vandaag ternauwernood van middenmoter RKC. De enige goal viel in de eerste helft voor de bezoekers uit Enschede. Dusan Tadic deed de netten trillen met een simpel doelpunt. Zomeraanwinst Luc Castaignos schoot echter eerst knap op RKC-doelman Zoet vanuit een moeilijke positie. De doelman kon het schot wegkrijgen maar helaas pal voor de voeten van Tadic. De tweede helft bood weinig amusement voor de voetballiefhebber. Twente is zelfs regelmatig nog ontsnapt aan de gelijkmaker. Toch mag Twente haar positie als koploper nog minstens een weekje behouden.