Reactie Alderweireld: "We zijn twee punten misgelopen"

Christophe van den Boom
| 4 reacties
Alderweireld: "We zijn twee punten misgelopen"
Foto: © SC

De Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis kreeg het hard te verduren na het 2-2 gelijkspel tussen Feyenoord en Ajax in De Klassieker. Ajax-verdediger en Rode Duivel Toby Alderweireld wil de puntendeling niet enkel op de scheidsrechter steken.

Een kwartier voor tijd kreeg Ajax-verdediger Niklas Moisander een tweede geel onder de neus geduwd en moest noodgedwongen het veld verlaten. In de slotminuten wist Graziano Pellè de gelijkmaker voor Feyenoord binnen te tikken.

“Tot de tweede gele kaart voor Moisander hebben wij de wedstrijd onder controle. We kwamen er steeds heel goed uit”, analyseert Alderweireld in Sp!ts. “Als we deze wedstrijd met elf tegen elf uitspelen, dan moeten zij iets ondernemen. Met elf tegen tien hebben we het in het laatste kwartier natuurlijk moeilijk.”

De Rode Duivel is allerminst tevreden met de puntendeling. “Een 2-2 gelijkspel in De Kuip is niet slecht natuurlijk. Je kan gelijkspelen in Rotterdam. Maar ik sta hier met het gevoel dat we twee punten zijn misgelopen”, besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties