Reactie Leekens: "Moeten ons verontschuldigen bij fans"

Leekens: "Moeten ons verontschuldigen bij fans"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens kan niet ontkennen dat zijn ploeg zwaar in de crisis zit. De coach fietste zoals gewoonlijk om de hete hangijzers heen, maar zag wel de fouten in die zijn ploeg maakte.

Johan Walckiers in Lier

Leekens kan er niet meer omheen: er moet iets drastisch veranderen bij Club Brugge om de trein weer op de rails te krijgen. "We moeten vooral de defensieve organisatie weer op poten krijgen. Dat is de basis, het fundament waar huizen op worden gebouwd. Ik ben vooral ontgoocheld door de twee doelpunten die we slikken op stilstaande fases. Daar zijn we veel te nonchalant."

Leekens moest weer heel wat pionnen missen en daar kwamen er na de wedstrijd nog een paar bij. De blauw-zwarte coach riep dat ook als één van de redenen in. "We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Dan probeer je een jongen geleidelijk te laten terugkomen, zoals Donk. En dan moet je hem er direct toch inwerpen. En Vazquez die heeft een sleutelbeenbreuk opgelopen. Nochtans was hij één van de beteren in de eerste helft. En dan heb je nog de vele afwezigen die we al hadden."

Op de vraag of de spelers nog achter de trainer staan, fietste Leekens handig heen met een wedstrijdanalyse: "We komen 2-1 achter maar komen dan nog 2-2 gelijk. Dan moet je dat vasthouden en zelfs nog voor een derde doelpunt gaan. Maar we geven het nog weg. Als je een blauw-zwart hart hebt, moet je je vandaag verontschuldigen bij de supporters. En dat wil ik ook doen. We moeten vandaag mea culpa slaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties