Peeters: "Vooral getraind op verdedigen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Peeters: "Vooral getraind op verdedigen"
Foto: © SC

Bob Peeters is sinds donderdag de nieuwe trainer van AA Gent. Hij heeft zo amper twee dagen de training kunnen leiden voor de wedstrijd van zaterdag tegen Racing Genk: "Vooral op verdedigen getraind."

Sander De Graeve in Gent

Een ontspannen Bob Peeters stond de pers te woord aan de vooravond van de wedstrijd tegen Racing Genk. Hij had amper twee dagen om zijn ploeg klaar te krijgen tegen de limburgers. "Ik heb enkele accenten proberen leggen, vooral op verdedigend vlak met een paar nieuwe patronen. Op twee dagen mag je echter geen mirakels verwachten."

"Normaal gezien heb je een zevental oefenmatchen en een volle maand om een team aan een systeem te laten wennen." De verwachting is dan ook dat Gent morgen met een 4-3-3 zal blijven spelen.

Peeters zag wel een gretige spelersgroep, iets waar hij woensdag op de persconferentie de nadruk op legde: "Ik zag motivatie en spelplezier, twee dingen waar ik veel belang aan hecht. Het is de bedoeling dat de spelers aan het publiek tonen dat ze zich volledig inzetten voor de winst."

Vanaf nu wordt er ook opnieuw samen gegeten, vroeger mochten de spelers de benen onder tafel schuiven wanneer ze wilden: "Het is beter zo voor het groepsgevoel.

Na de wedstrijd van zaterdag volgt de match tegen Cercle Brugge, de club waar Peeters vorige week nog zijn C4 kreeg. "Het zal een speciale match worden, dat staat vast. Ik focus nu op de wedstrijd tegen Genk maar ik moet toegeven dat ik er wel aan denk. Dat is ook logisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties