Reactie Leekens: "Ik geef niet op"

Tomas Taecke
| 65 reacties
Leekens: "Ik geef niet op"
Foto: © SC

Op het moment dat Georges Leekens na de partij de verzamelde pers te woord stond, was hij nog steeds de hoofdtrainer van Club Brugge. "En ik weiger de handdoek te gooien", zei de oefenmeester die het meeste van zijn krediet ondertussen heeft opgebruikt.

Tomas Taecke in Brugge

In zijn gekende stijl betrad Georges Leekens drie kwartier na het laatste fluitsignaal de goedgevulde perszaal in het Jan Breydelstadion. Terwijl general manager Vincent Mannaert doordeweeks liet vallen dat Leekens in geval van een nederlaag op straat gegooid zou worden, vreesde de coach niet echt voor zijn positie. Dat liet hij althans uitschijnen...

"Ik ben ontgoocheld", opende Leekens zijn persbabbel. "Het publiek probeerde ons te steunen maar de spelers wilden teveel tonen dat de groep bereid was om strijd te leveren. Daarbij gingen ze voorbij aan enkele basistaken en was het allemaal slordig en rommelig. Bovendien waren er enkele beslissende fases in de wedstrijd. Zo heeft de rode kaart van Ryan Donk ons in ieder geval niet geholpen".

Hoewel Club Brugge de nederlagen aaneenrijgt en de spelers nauwelijks aan voetballen toekomen, weigert de coach van blauw-zwart zelf de handdoek te gooien.

"Ik ben geen opgever, zowel op privé als op sportief vlak. Voor mij is Club Brugge heel speciaal, het is de club van mijn hart. Ik wou de druk van mijn spelers wegnemen maar dat is niet helemaal gelukt. We moeten de hoofden vrijmaken en ons voorbereiden op de volgende partij".

"Ik ben niet meer dan een deel van een club die zich een weg naar de top baant. We moeten deze periode collectief achter ons kunnen laten en mentaal weerbaar zijn. Ik ben niet het belangrijkst, maar dat is Club Brugge wel. Het bestuur weet waar het naartoe wil en niemand zal Club Brugge tegenhouden. Ik heb vertrouwen in de voorzitter, de fans en in Club Brugge", aldus Georges Leekens, voorlopig nog steeds in dienst bij de Bruggelingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties