Reactie Vanhaezebrouck: "Kritiek op Nfor onterecht"

Tomas Taecke
| 11 reacties
Vanhaezebrouck: "Kritiek op Nfor onterecht"
Foto: © SC

Hoewel KV Kortrijk moeiteloos afstand nam van Lierse, was er door toedoen van Ernest Nfor toch enige ophef in het Guldensporenstadion. Hein Vanhaezebrouck nam de Kameroener na de wedstrijd tegenover de verzamelde pers in bescherming.

Tomas Taecke in Kortrijk

Kort voor de pauze eiste Ernest Nfor de bal op toen Kortrijk een tweede strafschop werd toegekend. Kort daarvoor had Ervin Zukanovic de eerste elfmeter van het seizoen feilloos omgezet. Nfor probeerde een stiftbal, die uiteindelijk door Lierse-doelman Sels gekeerd werd. De Kortrijkse spelers en fans namen de actie van Nfor niet in dank af, maar toen hij een halfuur later gewisseld werd gingen het merendeel van de Kortrijkse handen toch op elkaar.

"Dit voorval zal intern opgelost worden", reageerde Vanhaezebrouck op de persconferentie. "Nfor heeft soms mindere momenten maar heeft vandaag opnieuw een heel goede wedstrijd gespeeld. Dit voorval zal deze week ter sprake komen. Mijn spelers moeten doen wat ze moeten doen want ik heb alternatieven genoeg. Uiteindelijk was er applaus toen hij gewisseld werd, dus het publiek neemt hem weinig of niets kwalijk. Het is mijn taak om hem in het gareel te houden en hem op zijn plichten te wijzen".

"Ondertussen zijn we als ploeg aan het groeien. We hebben goed gereageerd na de partij in Bergen, want die prestatie was KV Kortrijk-onwaardig. We hebben enkele zaken opgefrist en zagen bijgevolg een ander team tegen Lierse. Een overwinning is altijd leuk, maar als je vier keer kan scoren doet dat extra deugd", aldus Hein Vanhaezebrouck.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties