Alderweireld scoort maar valt uit

Toby Alderweireld scoorde de 0-1 voor Ajax op bezoek bij Zwolle. Het zou 2-4 worden voor Ajax dat Alderweireld en Babel zag uitvallen. PSV wordt leider na een ruime zege tegen Heerenveen. Het werd 5-1, Dries Mertens scoorde één van de goals.

PEC Zwolle - Ajax 2-4

De wedstrijd begon slecht voor Ajax, al na drie minuten moest het Ryan Babel wisselen na een armblessure. Na 12 minuten kon Alderweireld de Ajacieden op voorsprong brengen. Lang kon hij er niet van nagenieten. Hij tastte in de 26e minuut naar de hamstring en moest gewisseld worden.

Het is weinig waarschijnlijk dat Alderweireld de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Roemenië haalt. Via Fischer (2x) en de Jong kwam Ajax 0-4 voor. Zwolle kende een goede twee minuten en scoorde nog tweemaal tegen via Avdic (81e minuut) en Drost (83e minuut).

PSV - Heerenveen 5-1

PSV kon na het gelijkspel van Twente de koppositie overnemen en dus rook het bloed. Heerenveen moest eraan geloven en keerde met een zware 5-1 nederlaag terug huiswaarts. Dries Mertens scoorde en gaf een assist.

De ruststand was nog een milde 1-1, Narsingh scoorde na 23 minuten de gelijkmaker na de vroege voorsprong van Heerenveen via De Ridder. Na rust kon Mertens een knappe goal maken, hij kapte naar binnen en krulde de bal in de kruising. Wijnaldum gooide de match op slot, hij scoorde de 3-1 na 62 minuten.

Matavz mocht daarna nog twee goals maken, één ervan op aangeven van Dries Mertens. PSV neemt de leiding over, Heerenveen staat pas dertiende.