Defour wint met Porto van Académica.

Sander De Graeve

Steven Defour speelde de volledige wedstrijd en won met Porto van Académica. Door die overwinning staat Porto nog steeds op kop samen met Benfica. De ex- ploeg van Axel Witsel won met 0-1 bij Rio Ave.

Porto – Académica 2-1

Alle goals vielen in de tweede helft in deze wedstrijd tussen de leider en de elfde in de stand. James Rodriguez bracht de ploeg van Defour op voorsprong in de 50e minuut. Moutinho maakte er twaalf minuten later 2-0 van.

De wedstrijd leek gespeeld tot Wilson Eduardo tien minuten voor tijd Académica terug in de match bracht. Zo werd het toch nog spannende laatste minuten voor FC Porto.

Rio Ave – Benfica 0-1

Benfica wist dus wat er te doen stond. Indien het niet won zou Porto alleen aan de leiding staan in de Portugese eerste klasse. Het ging op bezoek bij Rio Ave dat op de vijfde plaats een goed begin van het seizoen draait.

De enige goal van de wedstrijd viel in de extra tijd van de eerste helft, Lima scoorde het belangrijke doelpunt. Zo blijft Benfica samen met Porto aan de leiding.