Dzeko: "Ben geen supersub"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Dzeko: "Ben geen supersub"
Foto: © SC

Edin Dzeko is niet tevreden met zijn statuut als 'supersub' bij Manchester City. De Bosnische aanvaller wil vaker spelen en zegt dat het aantal doelpunten die hij al scoorde in zijn voordeel spreken.

De aanvaller verruilde in 2011 VFL Wolfsburg voor Manchester City voor zo’n 35 miljoen euro. In Manchester wist hij nooit door te breken in het basiselftal van Mancini, ondanks dat hij meer doelpunten maakte dan zijn rivalen in de spits: Tevez, Balotelli en Aguero.

“Je mag me noemen zoals je wilt, maar ik zal nooit aanvaarden dat ik een supersub ben. Ik heb in Duitsland de competitie gewonnen en was er topschutter. Ik was nooit een gewone invaller en zal dat ook nooit zijn”, aldus Dzeko tegen Telegraph Sport.

“Ik ben 26 jaar oud en heb veel wedstrijden gespeeld voor ik naar City kwam en ik heb veel doelpunten gescoord, zowel in Duitsland als in Tsjechië. Op het moment is mijn situatie niet perfect, want op basis van het aantal goals dat ik dit seizoen al maakte, verdien ik meer speelminuten”, vertelt de Bosniër.

Dzeko scoorde tot dusver zes doelpunten. Tevez, Aguero en Balotelli hebben er samen zeven tussen de palen gewerkt. Ook in de wedstrijd tegen Tottenham van vanmiddag scoorde de aanvaller. Een kwartier voor het einde werd hij ingezet en twee minuten voor affluiten loodste hij City naar een 2-1 overwinning. Sergio Aguero scoorde het andere doelpunt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties