Mbokani: "Wil de Gouden Schoen"

Christophe van den Boom
| 97 reacties
Mbokani: "Wil de Gouden Schoen"
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani kan in de topper tegen Club Brugge vanmiddag opnieuw het verschil maken. De spits van Anderlecht droomt ervan om de Gouden Schoen te winnen in januari. Ook blikte hij nog even terug op de laatste Clasico tegen Standard.

Zijn prestatie tegen Zenit Sint-Petersburg ging niet onopgemerkt voorbij en zijn naam wordt hier en daar genoemd. Zijn vorige transfers mislukten mede door zijn karakter. “Ik denk dat ik nog nooit zo sterk ben geweest als nu. Ik ben volwassener geworden. Ik ben niet langer dezelfde speler die ik was in de periode bij Monaco of Wolfsburg. Ik ben kalmer geworden”, vertelt de Congolees in Sudpresse.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de aanvaller denkt aan een vertrek, maar eerst wil hij de Gouden Schoen winnen. “Enkele jaren geleden zou ik die al verdiend hebben en ik hoop dat ik ze dit keer wel win. Ik heb de Ebbenhouten Schoen al gewonnen, maar ik wil niet zelfvoldaan klinken. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit meer naar de ceremonie zou gaan, maar ik ben van gedachte veranderd. Als ik genomineerd ben, en zelfs al win ik niet, dan ga ik toch. Ik denk dat ik een grote kanshebber ben, want ik behaalde tijdens de twee rondes een hoog niveau.”

De Gouden Schoen zou een mooi afscheid zijn, vindt hijzelf. Na zijn carrière zal hij zeker terugkeren naar België. “Ik weet wat Standard en Anderlecht voor me gedaan hebben en ik hou van beide clubs. Daarom deed het me pijn om beledigd te worden op Sclessin”, besluit de doelpuntenmachine.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties