Mertens en PSV vernederen Heerenveen

Christophe van den Boom
| 7 reacties

PSV heeft in de Eredivisie overtuigend gewonnen van SC Heerenveen. De ploeg van Dries Mertens neemt de leiding over van FC Twente in het klassement. Mertens scoorde de 2-1. Bij de bezoekers stond landgenoot Brian Vandenbussche tussen de palen.

Onze landgenoot Brian Vandenbussche kende een moeilijke avond tegen PSV. De doelman van Heerenveen incasseerde maar liefst vijf doelpunten. Nochtans begon zijn ploeg het beste aan de wedstrijd. Na zes minuten kwam Heerenveen op voorsprong. Een ingooi eindigde bij Daniël de Ridder en die kon binnenkoppen. PSV kwam de klap snel te boven en na iets meer dan een twintig minuten spelen bracht Georginio Wijnaldum de Eindhovenaren langszij. Hij stifte de bal over Vandenbussche in doel.

Na de rust kwam PSV sterker voor de dag. Dries Mertens krulde een bal in de verste hoek en bracht PSV op voorsprong. De ban leek gebroken, want Wijnaldum scoorde tien minuten later opnieuw. Tim Matavz zette in het slot de kers op de taart met twee doelpunten.

PSV komt door de overwinning op kop in het klassement van de Eredivisie. Het heeft één punt meer dan FC Twente. De club van Rode Duivel Nacer Chadli kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Vitesse.