Van Veldhoven: "We missen onze krachtpatsers"

Van Veldhoven: "We missen onze krachtpatsers"
Foto: © SC

Harm van Veldhoven ziet dit weekend waarschijnlijk een aantal spelers terugkeren. Wel kan hij nog steeds geen beroep doen op zijn 'buffers' op het middenveld. En dat zou hem heel wat meer opties geven.

Johan Walckiers in Mechelen

Charleroi en Waasland-Beveren zijn de twee komende tegenstanders van KV Mechelen, de nummers 13 en 15 dus. Allebei lager geklasseerd en dus kijkt Van Veldhoven met voorzichtig vertrouwen vooruit naar de confrontaties. "Het is het ideale moment om wat te klimmen in het klassement. Er komen ook spelers terug dus heb ik al iets meer opties", aldus de coach.

Wel kan hij nog steeds niet rekenen op de nog revaliderende Seth De Witte en de nog steeds sukkelende Steven De Petter. Een minpunt nu Mads Junker bijna weer fit is, want een driehoek Destorme-Pedersen-Junker zit er daardoor nog niet aan te komen. "Je kan het draaien of keren hoe je wil, maar zonder De Witte, Pandza en De Petter heb je toch heel wat minder duelkracht", verklaart Van Veldhoven.

"We hebben daar oplossingen voor gezocht. En Robin (Henkens) doet dat zeker niet slecht. Maar hij moet het toch meer hebben van zijn spelinzicht dan van zijn duelkracht. Als je die drie vooraan wil zetten, heb je toch een buffer nodig. En dan missen we onze krachtpatsers."

Daardoor komt ook Wannes Van Tricht minder aan de bak. "Ja, dat is wel zo. Wannes is meer een man die infiltreert en combinaties zoekt, maar hij moet ook mensen in zijn rug hebben die hem dekking geven. Dat speelt ook mee."

Wel er weer bij is Antonio Ghomsi die zijn vier speeldagen schorsing heeft uitgezeten. "Ik heb met hem wel wat gepraat. Het was misschien wel goed dat hij wat uit 'the picture' verdween, want hij had echt het gevoel dat hij gezocht werd. Hij kon al geen bal meer oprapen om in te gooien zonder geel te krijgen. Die gedwongen rust heeft hem goed gedaan", lachte Van Veldhoven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties