Reactie Portier: "Tactiek van Booy werkt"

Tomas Taecke
| 5 reacties
Portier: "Tactiek van Booy werkt"
Foto: © SC

Anthony Portier beleefde zaterdag een bewogen avond in het Jan Breydelstadion. De Cercle-verdediger werkte het leer knullig in eigen doel vooraleer de hekkensluiter Racing Genk op knappe wijze te grazen nam.

Tomas Taecke in Brugge

In een gesprek met Voetbalkrant liet Anthony Portier zich kort na de gewonnen wedstrijd tegen de Genkenaars uit over wat voor hem best een bewogen avond was geweest. Uiteindelijk hield de verdediger geen al te slecht gevoel over aan de derde seizoens- en thuiszege van de Bruggelingen.

"Bij mijn own goal kon ik wel door de grond zakken", vertelde Portier hoe diep hij kort voor de rust zat. "Ik verwachte de bal niet en wou die met rechts wegwerken. Toen het leer voor mijn linkervoet viel was het kwaad snel geschied. Ik heb mijn hoofd niet laten hangen en ben er de tweede helft opnieuw vol voor gegaan".

"Op karakter hebben we de wedstrijd alsnog naar onze hand gezet. Dat Genk vandaag minder goed was maakt onze rekening niet. Dat had ook veel te maken met de dominante manier van spelen waarmee we hen bij de keel hebben gegrepen".

"Veel heeft te maken met de aanpak van Foeke Booy. Als laatste in de stand is het niet evident dat je vier punten uit wedstrijden tegen Gent en Genk puurt. De nieuwe tactiek blijkt te werken. Er is nu meer druk op de bal en eens we die veroverd hebben gaat het leer ook makkelijker van voet tot voet. Na deze zege kunnen we stilaan opnieuw een beetje omhoog kijken, al moeten we blijven verder werken op dezelfde manier", aldus Anthony Portier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties