Denier: "Videoton speculeert op de counter"

Christophe van den Boom
| 7 reacties
Denier: "Videoton speculeert op de counter"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond neemt KRC Genk het op tegen het Hongaarse Videoton in de groepsfase van de Europa League. Mits winst plaatsen de Limburgers zich voor de volgende ronde. Assistent-trainer Pierre Denier kent de sterke punten van hun Europese tegenstander.

De Hongaren hebben slechts twee punten achterstand op Racing Genk. Bij winst worden de Limburgers groepsleiders en wordt de match tegen Basel overbodig. Maar Videoton is niet de gemakkelijkste tegenstander. In Europa zijn ze sinds 1986 ongeslagen op eigen veld.

“Videoton is een ploeg die zowel uit als thuis gemakkelijk vanuit een gesloten verdediging op de counter speculeert”, vertelt Denier aan Het Nieuwsblad. “Zij scoren vaak in het begin van de match en gooien de boel op slot. We moeten dus op onze hoede zijn en ervoor zorgen dat we niet te veel spelers voor de bal houden.”

“Dat zou een reden kunnen zijn om voor een vijfmansmiddenveld te kiezen, maar die aanpak is enkele keren tegengevallen. Daarom is het net zo goed mogelijk dat we voor twee spitsen opteren.”

Voorbije zaterdag was Genk heel zwak tegen Cercle Brugge, maar Denier tilt er niet zwaar aan. “Iedereen heeft elk seizoen matchen waarin niets draait”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties