Booy ziet na Carvalho ook Portier uitvallen

Tomas Taecke
| 1 reacties
Booy ziet na Carvalho ook Portier uitvallen
Foto: © SC

Daags na zijn noodgedwongen wissel tijdens de bekerderby bevestigt Anthony Portier aan onze redactie dat hij een spierscheuring heeft opgelopen. Afhankelijk van de grootte van de scheur, zal de Cercle-verdediger twee tot zes weken buiten strijd zijn.

Net nu Gregory Mertens na lange afwezigheid op de terugweg is, moet Anthony Portier noodgedwongen enkele weken rust nemen. Nog voor de pauze viel de centrale verdediger uit met een hamstringblessure. Een eerste diagnose wees op een spierscheuring, wat de West-Vlaming in kwestie daags na de wedstrijd ook aan Voetbalkrant bevestigt.

Afhankelijk van de ernst van de blessure zal Portier vermoedelijk tussen twee en zes weken buiten strijd zijn. De Oostendenaar herstelt doorgaans snel van spierblessures en hoopt ook deze keer na enkele weken te kunnen hervatten. Tijdens de vorige wedstrijd (in Kortrijk) zag coach Foeke Booy ook al William Carvalho uitvallen met een knieblessure. Ook hij is ongeveer anderhalve maand onbeschikbaar.

Na de uitwedstrijd in het Astridpark wacht Cercle een levensbelangrijk drieluik tegen OH Leuven, Waasland-Beveren en Lierse. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal coach Foeke Booy zich in die wedstrijden niet kunnen beroepen op het geblesseerde duo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties