Reactie Mbokani: "Ik wil er meer dan twintig maken"

Mbokani: "Ik wil er meer dan twintig maken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dieumerci Mbokani jaagt op de topschutterstitel. En als het aan de Congolees ligt, wil hij zijn plaats aan de top van de schuttersstand zo snel mogelijk innemen. Met drie goals tegen Bergen zette hij alvast een belangrijke stap.

Johan Walckiers in Bergen

Mbokani is na een minder productieve start van het seizoen op stoomsnelheid gekomen, net als heel Anderlecht trouwens. De spits scoorde er drie tegen Bergen en loopt in op Ibou en Bacca, de enigen die nog voor hem in de topschutterslijst staan. "Ik heb mijn werk gedaan. Ik wil elke wedstrijd het verschil maken en dat heb ik vandaag ook gedaan. Ik was daarenboven een beetje ziek, maar dat voelde ik niet tijdens de match", lachte Mbokani.

En de Congolees belooft nog doelpunten. Al zal hij wel enkele wedstrijden missen tijdens de Afrika Cup. "Ik ga nog scoren. Het is zeker nog niet gedaan. Ik mis maar een drietal wedstrijden tijdens de Afrika Cup, daarna zal ik er nog maken. Ik wil er meer dan twintig maken", zei de man die nu twaalf doelpunten heeft. Hij stond zelfs genereus een penalty af. "Ik wou eerst schieten, maar liet het dan toch over aan Guillaume", bekende hij.

In de eerste helft was er een opstootje tussen Mbokani en Van Gijseghem. "Hij bleef me maar trappen en dat enerveerde me. Lucas (Biglia) is me komen kalmeren, want ik was toch wat aan het koken."

Mbokani heeft dit seizoen nog veel om voor te spelen. "Kampioenschap, Beker, Afrika Cup, topschutterstitel en Gouden Schoen. Geef me maar alles. Of ik in januari dan zeker blijf? Ik denk het wel, maar zeg nooit nooit." En weg was hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties