Analyse Gent moet hopen op succesvolle transfers

Gent moet hopen op succesvolle transfers
Foto: © SC

AA Gent is ongetwijfeld dé ontgoocheling van dit seizoen. De Buffalo's zitten nu zelfs in een fase waar ze moeten uitkijken om niet in de degradatiezone te belanden. En het programma na Nieuwjaar is niet echt hoopgevend.

Exit Sollied, entree Peeters

Gent begon niet echt als een trein aan het seizoen, met als laagtepunt de vroege Europese uitschakeling tegen Videoton. Met het team geparkeerd op de zevende plaats werd coach Trond Sollied bedankt voor bewezen diensten na de 0-1 thuisnederlaag tegen Kortrijk. Het bestuur predikte rust en zou de tijd nemen om een nieuwe coach aan te stellen. Tot dan nam Manu Ferrera de zaken waar. Na de schromelijke 5-0 nederlaag op het veld van Anderlecht werd Bob Peeters, net ontslagen bij Cercle Brugge, toch snel van zijn vakantie teruggeroepen om Gent uit het slop te halen. De ex-coach van de beloften van Gent kreeg, na een hoopvol begin al snel enkele klappen te verwerken. Een hoopgevende prestatie werd steeds gevolgd door een dramatisch vertoon met als negatieve uitschieters de nederlagen op bezoek bij Lierse en thuis tegen Waasland-Beveren.

Mboyo-gate 1 en 2

Het was in die wedstrijd dat Ilombe ‘Petit Pelé’ Mboyo voor het eerst negatief in het nieuws kwam dit seizoen. Hij miste een penalty en ging net voor affluiten in de clinch met de zowat het hele stadion door gesticulerend de Gentse spionkop op de korrel te nemen. Het seizoen was nochtans goed begonnen voor Mboyo die tegen Schotland zijn eerste interland speelde voor de Rode Duivels. Hij sprak én speelde zich terug in de gratie van de supporters met excuses in het Nederlands vooraf en een goal tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht. Alle problemen leken achter de rug tot Mboyo op training een kopstoot gaf aan Frank Boeckx. Hij bluste ook dit brandje snel door na een goal zijn t-shirt met opschrift ‘Frank The Tank’ te tonen. Mboyo lijkt echter een andere status te hebben dan anderen. Raman en Remacle vlogen naar de B-kern voor minderwaardige vergrijpen.

Strijden voor play-off 2

Gent bevindt zich, voor de status en ambitie van de club, in heel slechte papieren. Na de overname door Bob Peeters zakte Gent van plaats zeven naar plaats twaalf en moet het uitkijken voor de ploegen onder zich. Gent strijdt voor een plaats in play-off 2 in plaats van de vooropgestelde play-off 1 als lid van de ‘Grote Vijf’.

De mening van Tom Boudeweel: "Geld nodig voor stenen en spelers"

"Gent is zeker de ontgoocheling van het seizoen. Onder Sollied stonden ze nog zevende, nu twaalfde. Ik ken de financiële situatie van Gent niet, maar ik denk dat ze zich nu pijn aan het doen zijn. Tijdens de zomer moesten ze nog de knip op de beurs houden omdat ze het stadion aan het bouwen waren. Nu ze nog altijd geld voor de stenen nodig hebben, gaan ze ineens wel spelers gaan halen. Coulibaly, Neto, Zukanovic: dat zijn toch ook niet de goedkoopste denk ik dan. Maar ze moeten wel, want hun programma is voor de rest nog heel moeilijk. Ik hoop dat ze een goede winterstage gaan doormaken, want anders gaat het wel heel erg moeilijk worden."

Door Sander De Graeve

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties