Geen Kompany of Hazard in Wereldelftal van het jaar

Geen Kompany of Hazard in Wereldelftal van het jaar
Foto: © SC

Vincent Kompany en Eden Hazard zitten niet in het Wereldelftal van het jaar 2012. Beide spelers zaten bij de voorselectie, maar raakten uiteindelijk niet in het definitief elftal.

De twee Rode Duivels waren genomineerd voor het FIFA FIFPro World XI van 2012, zowat het Wereldelftal van het jaar, maar konden hun nominatie dus niet omzetten in een prijs. Het Wereldelftal wordt bekendgemaakt in aanloop naar de Gouden Bal. Vanavond weten we of Messi, Ronaldo of Iniesta die prijs in ontvangst mag nemen, de drie zitten nu alvast in het Wereldelftal.

Het hele elftal bestaat trouwens uit spelers die in Spanje spelen. In doel hebben we Casillas, die met Marcelo, Ramos, Xabi Alonso en Cristiano Ronaldo nog vier teammaats in het Wereldelftal vindt. Ook Barcelona heeft vijf spelers staan: Piqué, Dani Alves en Xavi completeren de twee kanshebbers op de Gouden Bal. De elfde speler die vernoemd wordt is Radamel Falcao van Atlético Madrid.

Messi kreeg het meeste stemmen van zijn collega’s voor het elftal, maar of dat een graadmeter is naar de verkiezing van de Gouden Bal toe is nog koffiedik kijken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties