Messi: "Prijs delen met mijn ploeggenoten"

Nicolas Delacourt
| 1 reacties
Messi: "Prijs delen met mijn ploeggenoten"
Foto: © SC

Lionel Messi zocht maandagavond tijdens het FIFA-gala in Zürich naar woorden, toen hij voor het vierde jaar op rij werd gekozen tot de beste voetballer ter wereld. "Het is ongelooflijk om voor de vierde achtereenvolgende keer te winnen. Geweldig", reageerde de immer bescheiden Messi.

"Ik wilde deze prijs delen met mijn ploeggenoten bij Barcelona en de Argentijnse nationale ploeg." Messi kwam dit jaar tot 91 doelpunten en verbeterde daarmee het ongenaakbaar geachte record van Gerd Müller. Toch was de Argentijn kritisch op zichzelf: "Het was een jaar waarin ik veel gepresteerd heb en successen heb gevierd. Maar ik denk niet dat dit mijn beste jaar was”, zei hij.

"Ik vind prijzen die ik met de ploeg verover, belangrijker dan individuele prijzen. Er waren andere jaren waarin we meer bekers hebben gewonnen, dus die jaren waren beter. Toen ik 8 jaar was, droomde ik ervan om de beste voetballer ter wereld te worden. Dat doe ik nu niet meer. Ik ben alleen geïnteresseerd in het spelen met de bal en te genieten van het voetbal”, besloot het Argentijns wonderkind.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties