Dalglish terug naar Liverpool?

Nicolas Delacourt
| 5 reacties
Dalglish terug naar Liverpool?
Foto: © SC

Een clubicoon lijkt terug bij Liverpool FC. De eigenaren van The Reds overwegen sterk om Kenny Dalglish weer binnen te halen.

De voormalige middenvelder zou de rol van ambassadeur moeten gaan vervullen op Anfield Road. Een functie die hij tot twee jaar geleden ook bekleedde, totdat hij werd aangesteld als manager als opvolger van Rafael Benitez. Acht maanden geleden werd de Schot, goed voor 102 interlands, zelf uit de functie van manager ontheven door de teleurstellende resultaten van de ploeg in competitieverband. De FSG, de huidige eigenaarsgroep, zoekt echter wegen om Dalglish terug te halen.

Het 61-jarige voetbaldier is nog steeds enorm populair bij de fans en tegenwoordig columnist bij The Mirror, waar hij zijn mening niet onder stoelen of banken schuift. De supporters zijn echter ontevreden over het huidige seizoen, waarin Liverpool opnieuw niet naar verwachting acteert. De managerswissel, waardoor Brendan Rodgers, had in ieder geval op prestatief gebied niet het gewenste resultaat.

Om de supporters gerust te stellen en het merk Liverpool verder in de wereld weg te zetten, zou Dalglish opnieuw een belangrijke rol kunnen gaan vervullen. Wat de hoofdrolspeler zelf van het plan vindt, is niet bekend.

Tussen 1977 en 1990 droeg Dalglish liefst 501 maal het Liverpool-shirt en scoorde 169 maal. Met de Merseysiders won hij driemaal de Europa Cup, een keer de Europese Super Cup, vijfmaal de Charity Shield, vier keer de League Cup en eenmaal de FA Cup. Tevens werd Liverpool met Dalglish vijfmaal kampioen van Engeland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties