Interview Van den Brom: "Dury levert goed werk"

Van den Brom: "Dury levert goed werk"
Foto: © SC

Anderlecht gaat tegen Zulte Waregem, de tweede in de stand, op zoek naar overwinning nummer 11 op rij. En de uitbreiding van de kloof. John van den Brom benadert de West-Vlaamse tegenstander met het nodige respect.

Francky Dury gaf eerder aan niets te verliezen te hebben op het veld van de leider, maar daar houdt Van den Brom weinig rekening mee. "Daar geloof ik niet echt in", lacht de Nederlander. "Als je niets te verliezen hebt, blijf je beter thuis. Ze kunnen wel zonder stress komen spelen, dat begrijp ik. Ze spelen minder topwedstrijden dan wij, maar het blijft onze eerste concurrent."

Van den Brom verwacht zich dan ook aan een gespannen wedstrijd voor zijn ploeg. Hij heeft het grootste respect voor het werk dat Dury met Zulte Waregem verricht. "Ze hebben nog maar zes tegendoelpunten geïncasseerd. Dat zegt toch iets over hun organisatie. Ze hebben een goede kern en Dury schrikt niet terug om jonge gasten te brengen. Ze hebben gewoon een goede mix en hij levert goed werk."

De zegereeks die nu al tien wedstrijden aanhoudt, is ondertussen een beetje vervaagd in de kleedkamer. "Die tien die leefde in de kleedkamer, maar ik heb nog niemand horen praten over elf. Dat moet weer opgepakt worden. Nu moeten we proberen het echte record te pakken. Maar dit weekend is er een topwedstrijd, dat leeft meer dan die elfde zege", aldus de coach van paars-wit.

"We zijn zo ver dat we elke tegenstander aankunnen, ook als we vervangingen moeten doorvoeren. We staan voor drie belangrijke wedstrijden met Zulte Waregem, Lokeren en Standard en ik zal de hele kern nodig hebben. Daarmee bedoel ik van speler 11 tot speler 18 of 20 ook."

Kouyate is terug, net als Gillet, maar dé persoon waar het nog allemaal om draait is Lucas Biglia. "Ik hoop nog steeds dat hij snel terugkeert. Dat hij contact opnam, was een leuke verrassing, maar daarna hebben we niets meer gehoord", zei Van den Brom nog. "Kanu is inderdaad een ander type. Je ziet dat we in de problemen komen als hij wil gaan spelen als Lucky. Als je de kwaliteiten daarvoor niet hebt, moet je dat niet doen. Hij heeft andere kwaliteiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties