Vilanova: "Moeten beslissing Valdés respecteren"

Vilanova: "Moeten beslissing Valdés respecteren"
Foto: © SC

Victor Valdés wil zijn contract bij Barcelona dat volgend jaar afloopt niet verlengen. De 31-jarige doelman wil eens in een andere competitie spelen. Coach Tito Vilanova betreurt de beslissing, maar toont begrip.

"Ik heb hem gesproken en ik hoop dat we respect kunnen opbrengen voor zijn beslissing", zei hij op zijn persconferentie. "We moeten hem respecteren, want hij is onze doelman en we zullen hem helpen. Het zou mooi zijn wanneer we hem een mooi afscheid kunnen bezorgen. Vanwege zijn verdiensten voor Barça heeft hij daar recht op."

"We hebben allemaal het recht om te spelen in andere steden, andere culturen en andere teams. Dat stelt me niet teleur. Ik weet dat hij een prof is en zijn werkzaamheden blijft verrichten. Of we hem verkopen in januari? Ik weet het niet, daar is niet over gesproken. Maar niemand wint als we een speler niet helpen. Het beste is om een speler te helpen en te beschermen."

"Er zijn genoeg goede keepers in de wereld, maar bij Barça vragen we iets meer. Niet alleen maar reddingen. Ook passing is belangrijk. Het is een belangrijke positie. Ik weet zeker dat Barça een goede keeper zal vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties