De Graeve is gewezen vrouwenhandelaar

Christophe van den Boom
| 611 reacties
De Graeve is gewezen vrouwenhandelaar
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Filip Antoine De Graeve, de man die op het punt staat Antwerp FC over te nemen, is een gewezen vrouwenhandelaar. Dat meldt Sport/voetbalmagazine. In 2008 werd hij veroordeeld voor het opzetten van een netwerk van prostituees voor hooggeplaatste personen.

De Graeve was in het verleden actief voor de Vlaamse overheid, maar in juli 2003 werd hij er ontslagen. Vier maanden voordien heeft de correctionele rechtbank van Turnhout een onderzoek geopend naar hem en twee kompanen. Een van hen is een ex-collega bij Cipal, een informatie en communicatiebedrijf waar De Graeve zijn eerste werkervaring opdeed. De tweede is een cafébaas uit Vlaams Brabant met contacten in het wereldje van prostitutie.

Prostituees

Uit het onderzoek van de rechtbank bleek dat de drie een netwerk van prostituees voor hooggeplaatste personen op aan het zetten waren. De Graeve zou de geldschieter geweest zijn van het netwerk. Maar waar het geld vandaan kwam, wist niemand. Bovendien zou zijn BMW enkele maanden voor zijn aanhouding gestolen zijn. Ook zijn ex-collega beweerde dat zijn wagen gestolen was. Al bleek dat enkel een list om de verzekering op te lichten. Bij zijn arrestatie had die laatste een koffertje met zo’n 30.000 euro waarmee hij vrouwen uit Oost-Europa het land in zou smokkelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties