Interview De Zeeuw: "Via paars-wit naar Oranje"

De Zeeuw: "Via paars-wit naar Oranje"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Massale belangstelling deze namiddag voor de voorstelling van Samuel Armenteros en Demy de Zeeuw. Die laatste wil zich bij Anderlecht weer in de kijker spelen om weer in aanmerking te komen voor Oranje.

Het was een fiere Herman Van Holsbeeck die naast Armenteros en De Zeeuw plaats nam. "Het is met Nederlanders dat Anderlecht in de jaren 70 en 80 zijn grootste successen haalde. Tegenwoordig maken nog weinig Nederlanders de stap naar België, het is veelal omgekeerd. Het is dus met een bepaalde fierheid dat we deze twee voorstellen en het bewijst de ambitie van de club. We hebben van de Champions League geproefd en dat smaakt naar meer. We willen ook de kloof nog verder dichten", aldus Van Holsbeeck.

De Zeeuw hoorde het allemaal aan met de glimlach, want de ambitie van de 29-jarige middenvelder is nog steeds groot en hij wil mee naar het WK in Brazilië met Nederland. "Ik speelde nog de halve finale van het WK in 2010, maar werd toen zonder meer uitleg uit Oranje geschopt", aldus De Zeeuw. "Misschien merkt Louis van Gaal me hier wel op. Ik heb een goede band met hem en als mijn prestaties bij Anderlecht goed zijn, kan ik ook wel weer in aanmerking komen. Die jongens in de Nederlandse competitie komen toch ook in beeld?"

Bij Sparktak Moskou zat hij al een paar maanden op de bank en dus was De Zeeuw blij toen Anderlecht hem een helpende hand kwam reiken. "Bij Spartak speelde ik niet veel meer en toen Anderlecht kwam, was ik heel blij. Hier zit een Nederlandse trainer en dus moet ik me ook niet meer met Russische gebarentaal proberen duidelijk te maken. Moskou was een mooi avontuur, maar ik was het wel beu", zei De Zeeuw nog. "Anderlecht wou me het liefst, dat toonden ze duidelijk. En dus was de keuze makkelijk."

"Of ik hier volgend seizoen ook nog speel? Dat zullen we pas binnen een paar maanden kunnen zien. Als ik goed speel, is alles mogelijk en als ik niet goed speel, wil Anderlecht me misschien niet."

De samenwerking met Lucas Biglia ziet hij alvast zitten. "Ja, we kunnen samen spelen. Hij is iets meer verdedigend ingesteld, terwijl ik iets aanvallender ben. We vullen elkaar aan. Maar dit is een heel talentvolle groep. Een Praet bijvoorbeeld die gaat ooit in een mooie competitie gaan spelen, daar ben ik zeker van", besloot De Zeeuw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties