'Roemeen op weg naar Standard'

Christophe van den Boom
| 13 reacties
'Roemeen op weg naar Standard'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het lijkt erop dat een Roemeen de rangen van Standard komt versterken. Adrian Cristea staat op het punt om een half seizoen gehuurd te worden door de Rouches. De club zou ook een aankoopoptie afgedwongen hebben. Dat meldt La Dernière Heure.

Standard-coach Mircea Rednic kent de speler en had hem al langer op zijn lijstje staan. Cristea was immers nog speler onder hem bij Dinamo Boekarest en dit seizoen ook bij Petrolol Ploiesti, voordat Rednic naar Luik trok.

De trainer wil zijn ex-club niet verzwakken, maar liet wel ontvallen dat de speler al langer op zijn lijstje stond. In november sprak hij al vol lof over de middenvelder.  “Hij was een van mijn spelers in het jaar dat we kampioen speelden. Hij is een uitstekende speler en is creatief. Ik denk dat het voor hem het ideale moment is om weg te gaan uit Roemenië, zodat hij een echte professional kan worden."

Cristea is een 29-jarige middenvelder, die in zijn thuisland gekend staat om zijn techniek. Hij kan zowel op de flanken als centraal in het middenveld uit de voeten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties