Interview Been: "Beslissen tegen KV Mechelen"

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
Been: "Beslissen tegen KV Mechelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk moet vanavond op bezoek bij KV Mechelen. Coach Mario Been trekt met het nodige respect naar de Maneblussers maar wil de drie punten mee naar Genk nemen om zo quasi zeker te zijn van play-off 1.

Door Robby Morren

"Het is een belangrijke wedstrijd maar dat zeg ik elke week. Ik heb tegen mijn spelers deze week meerdere gezegd dat ze het verdere verloop van de reguliere competitie een stuk rustiger kunnen maken door het tegen KV Mechelen te beslissen. We hebben wel respect voor de tegenstander want KV Mechelen heeft zijn laatste 3 wedstrijden gewonnen."

Genk nam vorig weekend in de eigen Cristal Arena afstand van Charleroi maar kreeg het toch nog moeilijk toen de Karolo's te makkelijk de aansluitingstreffer mochten scoren. Dat zag ook de Nederlandse oefenmeester.

"Tegen Charleroi heb ik gezien dat de ploeg fit is maar toch waren er momenten die je als coach liever niet ziet zoals de onrust na de tegengoal. Dat moet er uit, we moeten de rust kunnen bewaren en net iets efficiënter zijn. Belangrijk is dat we de kansen blijven creëren. Als je de tegengoal ziet die wij tegen Charleroi incasseerden, die hoeft helemaal niet te vallen. 

Vanavond loopt Hyland er opnieuw bij na een schorsing. "Khaleem is een jongen die een enorm inzicht heeft in hetgeen moet gebeuren. Hij weet wanneer hij mee kan oprukken, wanneer hij de bal in het middenveld moet bewaren. Zijn ervaring kan ons in dit soort wedstrijden wel helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties