Interview Verbist: "Afgelasting Charleroi was belachelijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Verbist: "Afgelasting Charleroi was belachelijk"
Foto: © SC

Bram Verbist van Cercle Brugge zag de wedstrijd tegen Kortrijk opnieuw afgelast. Cercle speelde zo de laatste wedstrijd op 16 januari tegen Oostende in de Beker. "We trainen om wedstrijden te spelen, het is jammer dat ze telkens afgelast worden."

Door Sander De Graeve

Cercle zag de wedstrijd gisteren én vandaag afgelast door de overvloedige regenval, Voetbalkrant.com voelde doelman Bram Verbist aan de tand: “Het is natuurlijk lastig. De hele trainingsweek was ingesteld op die midweekmatch. Op wedstrijddagen slaap je uit, rust je veel en ben je volledig met die wedstrijd bezig. Als die dan telkens wordt afgelast is dat niet makkelijk.”

Cercle moet zaterdag aan de bak tegen Zulte Waregem, het zal dan 17 dagen geleden zijn dat het nog een wedstrijd speelde: “Je weet nooit op voorhand voor hoeverre dat zal meespelen. We hebben natuurlijk wel een aantal nieuwkomers in de ploeg. Het had beter geweest als we die matchen konden spelen, zo konden ze onze manier van voetballen gewoon worden. Op training spelen we ook wedstrijdjes maar dat is toch niet hetzelfde. Nu moeten we gewoon de knop omdraaien en de wedstrijd van zaterdag voorbereiden.”

Verbist stoort zich vooral aan de afgelaste wedstrijd in Charleroi: “Dat was te belachelijk voor woorden. Veldverwarming is verplicht maar blijkbaar mag het ook met een zeil over het veld. Die reglementering moet veranderen, er is maar één ploeg die zo’n zeil gebruikt in plaats van veldverwarming en dat zeil is dan nog 20 meter te kort. De scheids nam wel de goede beslissing om de match af te gelasten. ”

Al die uitgestelde matchen moeten ooit eens gespeeld worden, Cercle Brugge zal dus een zwaarder programma hebben dan normaal: “Dat is geen probleem, we hebben een grote kern. Ik vind het persoonlijk ook leuk om veel wedstrijden te spelen. Fysiek zijn we ook goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties