Gerrard: "Wou Carragher overtuigen om nog een jaar te blijven"

Thomas Eeckhout
| 2 reacties
Gerrard: "Wou Carragher overtuigen om nog een jaar te blijven"
Foto: © SC

Liverpoolmonument Jamie Carragher maakte bekend dat hij zijn voetbalschoenen na dit seizoen aan de haak hangt. Boezemvriend en Liverpool-kapitein Steven Gerrard probeerde zijn vriend alsnog te overtuigen om er nog een jaar door te gaan.

Donderdag maakte Jamie Carragher bekend dat hij na dit seizoen stopt als profvoetballer. Liverpool-kapitein Steven Gerrard wist al langer dat zijn vriend beslist had om de voetbalschoenen aan de haak te hangen. Hij probeerde Carragher, die 723 wedstrijden speelde voor 'zijn' Liverpool nog te overtuigen om een jaartje extra te blijven maar dat mocht niet baten.

"Ik wist het al iets langer", zo zegt Gerrard op de website van The Reds. "Ik probeerde, net als iedereen trouwens, om Jamie op andere gedachten te brengen en hem te overhalen om nog een jaar voort te spelen. Maar dat lukte niet. We moeten zijn beslissing accepteren. Jamie voelt dat het juiste moment gekomen is om zijn fantastische carriere te stoppen."

Gerrard hoopt dat Carragher toch nog enkele fantastische prestaties in zich heeft dit seizoen. "Ik kan uren vertellen over hem", zegt hij. "Velen plaatsen Jamie naast monumenten als Hansen en Lawrenson, de beste verdedigers die ooit voor Liverpool speelden. Voor mij staat hij nog iets hoger. dat is het grootste compliment dat ik Jamie kan geven."

Gerrard spreekt vol lof over zijn maatje. "In zijn beste periode was hij een van de beste verdedigers ter wereld", zegt de Liverpool-kapitein nog.

Carragher sprak Gerrard over zijn beslissing alvorens die wereldkundig te maken. "Jamie nam de beslissing in samenspraak met zijn familie. Ik zal hem missen op het veld en als vice-kapitein, maar ik respecteer zijn beslissing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties