NAC Breda verrassende 'koploper' Eredivisie in 2013

Thomas Eeckhout
| 4 reacties
NAC Breda verrassende 'koploper' Eredivisie in 2013
Foto: © SC

De Nederlandse Eredivisie is dit weekend aan de 21e speeldag toe. NAC Breda, is niettegenstaande een dertiende plaats in het klassement, uitstekend aan het kalenderjaar 2013 begonnen. Het staat zelf aan kop van de rangschikking van 2013.

Naar aanleiding van de match tussen ADO Den Haag en NAC Breda snuisterde Voetbal International in de statistieken van beide teams. Daaruit bleek verrassend genoeg dat NAC op kop staat van de Eredivisierangschikking van het kalenderjaar 2013. De club uit Breda opende het kalenderjaar met drie zeges op rij, iets wat de Brabanders nog nooit voor mekaar kregen.

Daarnaast is NAC het enige team dat dit jaar nog geen tegendoelpunt te slikken kreeg. Als ze die prestatie nog minstens twee duels aanhouden evenaren ze het clubrecord van vijf wedstrijden met een clean sheet. Daar tegenover staat wel dat ze van alle Eredivisieteams het minste doelpogingen ondernamen en dat ze het vaakst gelijkspeelden. Zo deelde NAC al tien keer de punten dit seizoen. Het is dus een vreemd seizoen voor de club uit Breda, die dit seizoen nog maar twee uitwedstrijden kon winnen. Daarin scoorden ze telkens wel vier keer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties