Patrick Vanoppen blijft geloven in goede afloop

Patrick Vanoppen blijft geloven in goede afloop
Foto: © SC

Er ontstond onlangs onrust rond de schulden van Beerschot. Bij de publicatie van de jaarrekening bleek dat er 17 miljoen euro schulden zijn, waarvan 6 miljoen dringende. Voorzitter Patrick Vanoppen belooft dat iedereen zijn geld zal krijgen.

“Ik zie positieve zaken in onze balans. De meeste topclubs zijn afhankelijk van Europees voetbal om operationele winst te maken. Wij doen het zelfs zonder Europees voetbal. Omdat wij een nv zijn, moeten we onze rekeningen laten nakijken door een revisor. Clubs in een vzw-structuur doen wat ze willen. Waarom focust iedereen altijd op Beerschot?”, vraagt de voorzitter zich af in Het Nieuwsblad.

Vanoppen hoopt met transfers alvast de meest dringende schulden te kunnen aflossen: “Als we morgen 2 miljoen euro krijgen voor een speler, gaan die meteen naar de leveranciers. Niet al onze schulden zijn dringend. De meeste schulden zijn van mezelf, en ik ben niet van plan er snel uit te stappen. Ook de schuld aan de stad Antwerpen voor het stadion is niet onmiddellijk opeisbaar”, besluit Vanoppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties