Reactie Rednic: "Batshuayi moet zich iedere week opnieuw bewijzen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Rednic: "Batshuayi  moet zich iedere week opnieuw bewijzen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend zette Standard- coach Mircea Rednic zijn jonge spits Michy Batshuayi op de bank. Dat was voor het eerst, sinds de Roemeen eind oktober het roer overnam in Luik. In La Dernière Heure geeft Rednic wat meer uitleg bij zijn beslissing.

Na de Waalse derby, die Standard verloor van Bergen, was Rednic niet te spreken over zijn voorhoede en in het bijzonder over Batshuayi. Zaterdag belandde de wispelturige spits op de bank en moest hij zich bewijzen tijdens een invalbeurt van een halfuur. Hij kon zijn coach in dat halfuur echter niet overtuigen.

“Michy moet begrijpen dat ik 24 titularissen heb en niet slechts elf. Hij moet zich iedere week opnieuw bewijzen en mij tonen dat ik niet om hem heen kan. Ik dacht dat hij ons op Cercle wat kon bijbrengen met zijn snelheid en zijn scorend vermogen, maar dat was niet het geval. Hij is niet goed ingevallen en ik ben niet tevreden met zijn reactie.”, aldus een scherpe Mircea Rednic.

De Roemeen gaat nog wat verder: “Michy moet begrijpen dat talent alleen niet voldoende is. Hij moet meer bewegen en mee helpen verdedigen. Wanneer hij dat begrepen heeft, dan heeft hij opnieuw een plek in de basiself beet”, besluit de oefenmeester van Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties