Top & Flop: Zulte Waregem en Lierse

Top & Flop: Zulte Waregem en Lierse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week brengt onze redactie op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

Door Aernout Van Lindt

TOP

Zulte Waregem

Zelden zagen we een team zo dominant bezig als Zulte Waregem dit weekend tegen Waasland-Beveren. Het zette continu hoog druk en Berrier, Malanda en Delaplace infiltreerden in balbezit voortdurend. Verder is ook de teamgeest binnen de ploeg indrukwekkend: Trajkovski bedankte voor zijn eerste basisplaats in maanden met een glansprestatie en een assist, Mbaye Leye vloog na zijn doelpunt in de armen van Pietro Perdichizzi.

Die jonge verdediger speelde dit seizoen nog niet en zat voor het eerst terug in de selectie sinds 27 oktober 2012, maar mag dus ook meedelen in de vreugde. Zulte Waregem zit sinds die bewuste dag overigens aan vijftien competitiewedstrijden zonder nederlaag. Europees voetbal komt stilaan dichterbij.

Yannick Ferrera

Zelden zagen we een trainer zo uitbundig bezig als Yannick Ferrera vorig weekend na de gewonnen wedstrijd tegen Lierse. Hij zette daarna vermoedelijk hoog druk op de ploegleiding van Charleroi voor een contractverlenging onder betere voorwaarden. De beelden van de dolgelukkige coach waarin hij met de armen schudde en duidelijk “het is voorbij” zei kregen zo een wrange nasmaak, want het is inderdaad voorbij.

Charleroi (zo goed als) gered, Ferrera buiten. Dit is dan ook een soort postuum eerbetoon aan de man die de op papier zwakste ploeg van de Jupiler Pro League een verlengd verblijf in eerste klasse schonk.

Dries Mertens

Zelden zagen we een speler zo gedetermineerd om een doelpunt te maken als Dries Mertens dit weekend in de wedstrijd tegen Utrecht. De Rode Duivel haalde uiteindelijk zijn gram met een goal uit een prachtige vrije trap.

Toen bleek ook waarom hij per se het doel wilde vinden: hij had een T-shirt klaar zitten onder zijn voetbalshirt waarin hij steun betuigde aan voormalig ploeggenoot Mihai Nesu. Die brak een kleine twee jaar geleden een nekwervel op training en raakte daarbij zwaar verlamd. Een mooi gebaar van onze Rode Duivel.

FLOP

Lierse

Wil Lierse volgend jaar nog in eerste klasse spelen? Op basis van wat we zaterdag tegen Mechelen zagen, moeten we stilaan geloven van niet. De club maakte in negentig minuten werkelijk niets klaar. Geen enkele kans, geen enkele dreiging en dan ook geen enkel doelpunt.

Achteraf stelde de trainer zichzelf in vraag, maar hij vond zijn spelers vermoedelijk te gemotiveerd. Wij stellen ons iets anders voor bij motivatie. In de opbouw zagen we geen gewone foutjes meer, maar eerder 'kemels met 31 bulten'. Tegen Beerschot zal Lierse uit een heel ander vaatje moeten tappen.

Cercle Brugge

Wil Cercle Brugge volgend jaar nog in eerste klasse spelen? Op basis van wat we zaterdag in de eerste helft tegen Standard zagen, moeten we stilaan geloven van niet. In de tweede helft ging het vol goede moed alsnog op zoek naar een doelpunt, maar voor de pauze was het spel ook echt te zwak voor eerste klasse.

Het ging uiteindelijk de boot in tegen een Standard dat ook weer geen al te beste wedstrijd speelde. Woensdag in Charleroi volgt de vermoedelijk laatste kans voor Cercle.

Internazionale

Wil Internazionale nog Champions League spelen volgend jaar? Op basis van wat we dit weekend in Fiorentina zagen, moeten we stilaan geloven van niet. Een overtuigend Fiorentina liep over zieltogende Milanezen, waardoor de 4-1 nederlaag niet eens overdreven leek. Het doelpunt van Cassano was wondermooi, maar een satijnen zakdoek heeft ook geen nut als het louter om een doekje voor het bloeden gaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties