Mudingayi: "Voetbal was mijn redding"

Thomas Eeckhout
| 0 reacties
Mudingayi: "Voetbal was mijn redding"
Foto: © SC

Eind januari scheurde Inter Milaan-middenvelder Gaby Mudingayi zijn achillespees waardoor zijn seizoen erop zit. Nu hij revalideert heeft hij even tijd om in België zijn vrienden en familie op te zoeken.

Het seizoen van Gaby Mudingayi is er een van tegenslagen. Sinds hij zijn droomtransfer naar Inter Milaan afdwong is het voetbalgeluk hem niet gegund. De middenvelder met Congolese roots werd meermaals afgeremd door blessures en viel eind januari uit met een gescheurde achillespees, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt. 

Toch maakt Mudingayi zich geen zorgen. "Ik zit nu bij de club van mijn dromen", zegt hij aan La Dernière Heure. "Niets kan me nog stoppen. Mijn blessures dit jaar zijn gewoon pech."

Nu hij geblesseerd is heeft Mudingayi even tijd om een bezoekje te brengen aan zijn familie en vrienden in België. "Hier in Brussel kan ik ongestoord rondlopen zonder dat iemand me herkent", zegt hij. "In Italië kan ik mezelf zelfs niet meer aanmelden op Facebook zonder dat mensen me aanspreken. Hier in Brussel is het veel rustiger. Daar hou ik van."

Gelukkig

Mudingayi is gelukkig. Hij speelt bij Inter Milaan en leeft van het voetbal. "Op mijn zestiende had ik nog nooit tegen een voetbal getrapt", legt hij uit. "Ik dwaalde rond op straat en riskeerde op het slechte pad te komen. Daarom schreef mijn vader me in in een sportclub. Ik wilde eerst bokser worden, maar het geweld schrikte me toch af. Voetbal was een laatste optie."

Nu hij profvoetballer is denkt Mudingayi soms nog terug aan zijn jeugdjaren. "Zonder het voetbal was het waarschijnlijk slecht afgelopen met me", zegt de ex-speler van AA Gent. "Mijn vader nam me op het juiste moment bij de hand. Anders had ik stommiteiten begaan."

Terugkeer na carrière 

Mudingayi speelt al bijna zijn hele carrière in Italië. "Italië is het land dat me alles gegeven heeft", vertelt hij. "Het gaf me zelfs een vrouw. Ik ben gelukkig in Italië en ben van plan om er na mijn actieve carrière te blijven. Misschien word ik wel spelersmakelaar. Ik leerde de job kennen toen ik samenwerkte met Federico Pastorello, een van de bekendste spelersmakelaars van Italië. Maar ik ga nog lang niet met pensioen. Ik wil eerst nog voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties