Suarez blijft bij Anderlecht

Suarez blijft bij Anderlecht
Foto: © SC

Matias Suarez blijft bij Anderlecht. De Brusselaars bereikten geen akkoord met CSKA Moskou over een transfer en dus blijft de Argentijn gewoon bij paars-wit.

Woensdagmiddag kwam de Argentijnse manager van Suarez naar Anderlecht om samen te zitten met Herman Van Holsbeeck. Ook Gerard Witters, de man die verantwoordelijk is voor de scouting in Zuid-Amerika, was bij dat gesprek aanwezig. Na twee mislukte medische testen wou CSKA de transferprijs van Suarez naar beneden halen, maar daar was Anderlecht niet mee akkoord.

Suarez, die nog een contract tot 2015 heeft bij Anderlecht, was zelf ook al niet happig meer om naar Moskou te verhuizen. Dat liet hij al blijken tijdens de winterstop en ook vanuit zijn omgeving klonk het dat de aanvaller liever in België bleef om zich weer in de kijker te spelen van Europese clubs. Suarez besefte immers dat er in Rusland weinigen zijn die Frans, Spaans of Engels praten en de weersomstandigheden schrokken hem ineens ook af.

Maar ook van de kant van Moskou waren er twijfels over de paraatheid van Suarez die vorige week wel slaagde voor zijn testen. De Russen waren cynisch, ook om de prijs te drukken. Eerder werd de transfersom al met een miljoen naar beneden gehaald waardoor het deel van Anderlecht minder dan tien miljoen zou worden. CSKA probeerde er nog meer af te schuimen, maar daar ging het paars-witte bestuur niet mee akkoord. Ze hopen dat de 24-jarige spits klaar geraakt voor de play-offs om zo nog een extra troef te hebben. Volgend seizoen wordt zijn situatie dan weer bekeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties